Šabački odbor SNS: Zelenović pokušava da ocrni institucije Srbije 1Izbori u Šapcu Foto: D.E. (arhiva)

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Šapcu saopštio je da su optužbe aktuelnog gradonačelnika i nosioca liste „Šabac je naš“ Nebojše Zelenovića na račun Upravnog suda u Novom Sadu „još jedan od sramnih Zelenovićevih poteza da ocrni institucije svoje države“.

Zelenović je prethodno ocenio da je Upravni sud odbio žalbe na izborne nepravilnosti u Šapcu jer je „(predsednik Srbije Aleksandar) Vučić javno najavio da će izborni proces u tom gradu biti završen do kraja oktobra“, zbog čega je podneo krivične prijave protiv sudije.

„Čitava Srbija je svedok da je u Šapcu mesecima unazad na delu nezapamćeno pravno nasilje, ali takvo nasilje izaziva upravo Nebojša Zelenović i njegovi aktivisti koje je instalirao i u Gradsku izbornu komisiju… Izgleda da bi (Zelenovića) jedino zadovoljilo kada SNS ne bi imala pravo da učestvuje na izborima“, ocenjuje SNS u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da „uprkos opstrukcijama sada već bivše vlasti“, SNS u gradskoj Skupštini sa 37 od ukupno 69 odbornika ima ubedljivu većinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari