Gradovi

U Stanarima samo jedan odbornik ne ide u trku za novi mandat

U Stanarima samo jedan odbornik ne ide u trku za novi mandat
Foto: N.N. | U Stanarima samo jedan odbornik ne ide u trku za novi mandat

STANARI - Samo jedan od ukupno 17 aktuelnih odbornika u Skupštini opštine Stanari, Slaviša Maksimović iz SDS-a, neće morati u narednih mjesec dana podsticati sugrađane da glasaju za njega, dok se ostalih 16 njegovih kolega, među kojima ima i onih koji su promijenili dresove, nadaju novom mandatu.

Najviše aktuelnih odbornika na kandidatskoj listi ima vladajući SNSD.

"Svi stari odbornici su na listi, naravno izuzimajući Željku Damjanović koja je prije nekoliko mjeseci napustila odbornički klub. Nosilac liste je Damir Kerić, tu su prepoznatljiva lica, inače aktuelni odbornici dopunjeni mladim snagama. SNSD ide veoma ambiciozno, računamo da ćemo imati u najmanju ruku deset odbornika s obzirom na politiku koju smo vodili i radove koje smo obavili", kaže Goran Jerinić, lider stanarskog SNSD-a.

Željka Damjanović, čije ime se sada nalazi na listi Ujedinjene Srpske, rekla je da je na prošloj sjednici izašla iz Kluba odbornika SNSD-a.

I socijalisti, koji trenutno imaju dva odbornika, svoje ambicije ne kriju.

"Osvojiti najmanje za jedan više mandat, to jest najmanje tri mandata. Prvenstveno planiramo da imamo klub odbornika, i naravno to bi značilo veću težinu, odnosno očekujemo da bismo bili glasniji u Skupštini, da bismo imali više uticaja na donošenje svih odluka", izjavio je Denis Stevanović, nosilac liste SP-a.

Redove SDS-a u finišu aktuelnog mandata Skupštine pojačao je Saša Đukić, koji je 2016. mandat osvojio kao član DNS-a, a tu stranku je u međuvremenu napustio i njegov kolega Boško Prelić, potpredsjednik lokalnog parlamenta, koji se sada nada glasovima Demosovih članova i simpatizera.

"Ja sam nosilac liste. Imamo četiri imena na listi. Svi se nadamo da ćemo proći. Iskreno, teško je ostvariti rezultat Demosu u ovoj sada situaciji u Stanarima", mišljenja je Boško Prelić.

Saša Đukić govori da je SDS opoziciona stranka koja se nalazi u vrlo nezavidnom položaju u RS već duži niz godina.

"Moja predviđanja su da bi SDS mogao da dođe do četiri odbornika", smatra on.

Duplo manje želje su stanarskog PDP-a, koji je u proteklih pet godina predstavljao jedan odbornik.

"Očekujemo da narod konačno počne da razmišlja da se pridruži onim partijama i onim ljudima koji zaista  smatraju da na ovom području treba drugačije raditi", naveo je Dragomir Vidović, nosilac liste PDP-a.

Na današnjem, posljednjem zasjedanju u aktuelnom mandatu odbornici su, između ostalog, usvojili Nacrt budžeta za 2021. u iznosu od oko 9,8 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije