Linkoln (©Reuters)
Linkoln (©Reuters)

Kriza Korintijansa, Flamengo u naletu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 15:41

Velikan iz Sao Paula trenutno je tek 14. Gosti iz Rija u formi iako su i dalje bez pomoći Gabigola

Brazilska Serija A je prošle sezone bila nezanimljiva kada je u pitanju šampionska trka. Flamengo sa portugalskim stručnjakom Žoržom Žeszusom se prošetao, ali u novom prvenstvu neizvesna borba za krunu. Prvih šest ekipa deli samo pet bodova.

Flamengo je pre tri dana propustio priliku da se postane lider, prvi put u novoj sezoni. Na Marakani je odigrao samo 1:1 sa Bragantinom. Šampion gostuju u Sao Paulu (21.00) ove sezone veoma lošem Kortintijansu, koji je tek 14. i bliži je borbi za opstanak nego plasmanu u Kopa Libertadores (prvih šest).

Izabrane vesti

Velikan iz Rija je imao mnogo problema sda izostancima najboljih igrača u prethdnom periodu. Posle odrađane suspenzije u tim se vraća iskusni levi bek Filipe Luiz, nekadašnji igrač madridskog Atletika i Čelsija.

Takođe, Žerson i Luis Enrike su se oporavili od povreda, dok bi meč mogao da propusti reprezentativac Brazialc Everton Ribeiro. On je osetio bol u kolenu u deulu sa Bragantinom i verovatno propušta duel u Sao Paulu. Rodriko Kajo i Urugvajac Araskaeta su i dalje van tima, a već dugo zbog povrede nema prve zvezde tima Gabrijela Barbose, popularnog Gabigola.

Crno-beli iz Sao Paula će biti lišeni usluga napadača Žoa. Iskusnu fudbaler se povredio na meču protiv Atletiko Paranensea, pa će u špicu da bude Boseli. Trener Vagner Mansini moći će da računa na reprezentativca Venecuele i Kolumbije, Otera i Kantilja, koji su bili sa svojim selekcijama u mečevima kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

Golman Kasio se takođe vraća posle suspenzije, ali bi na golu mogao opet da se nađe Valter, koji je sačuvao mrežu Korintijansa u gostima protiv Atletika (pobeda 1:0). Flamengo je bez poraza na osam poslednjih utakmica. Ekipa iz Rija je mnogo uspešnija protiv giganta iz Sao Paula poslednjih godina. Crveno-crni imaju četiri pobede i remi u prethodnih pet mečeva.

Palmeiras gubi korak za najboljim ekipama. Zeleno-beli su u seriji od tri poraza, a noćas (01.30) gostuju Fortalezi, koja je bez poraza na devet mečeva u eliti i Kupu Brazila.

BRAZIL 1 – 17. KOLO

Subota

Gojas Baija 1:1 (0:0)

Nedelja

Atletiko GO – Atletiko PR 1:1 (1:0)

Koritiba – Santos 1:2 (0:2)

Fluminense – Seara 2:2 (1:1)

Sao Paulo – Gremio 0:0

21.00: (4,00) Korintijans (3,45) Flamengo (1,95)

23.15: (1,50) Internasional (4,00) Vasko (7,50)

Ponedeljak

01.30: (1,87) Bragantino (3,50) Sport Resife (4,30)

01.30: (2,95) Fortaleza (3,05) Palmeiras (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

FlamengoPalmeirasKorintijansInternasionalBrazil 1Brazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara