18. oktobar  2020. 15.37  →  18.01 | Izvor: RTV (Ladislav Lazić)

Očistili "Sunčanu stranu" i za malu Lanu

NOVI SAD -

I ove jeseni stanari naselja "Sunčana strana" organizovali su čišćenje i uređenje komšiluka. Oko stotinak žitelja ovog najmlađeg novosadskog naselja koje se konstantno širi "ušminkalo" je zelene površine, parking mesta, pešačke staze... Takođe, iskoristili su i priliku da prikupe novac za lečenje male Lane Jovanović.

video icon

"Ovo je najmasovniji odziv od kako svake jeseni uređujemo naselje. Posebno raduje što je veliki broj najmlađih uzeo rukavice i alat u ruke. Želimo da ih podučimo kako treba valjano da se odnose prema naselju u kojem žive i komšijama", kaže Bojan Nikolić iz udruženja "Sunčana strana".

suncana, strana5

Najmlađi učesnik ove akcije imao je četiri meseca, a najstariji 80 godina. Iako "šaroliki" po godinama, svi su bili složni u akciji da se pomogne i maloj Lani.

suncana, strana, 1

"Odlučili smo da postavimo kutiju gde se prikupljao novac. Takođe, porcije pasulja koje smo pripremili delili smo za simboličnu sumu koja se ubacivala u nju. Ovo je skroman, ali gest od srca da pomognemo maloj devojčici da konačno ozdravi", ističe Nikolićev kolega, Žarko Mrđa.

pomoc, za, lanu

Udruženje građana "Sunčana strana" tradicionalno organizuje i Vaksršnji turnir u tucanju jajima za najmlađe, kao i susrete dece za vatrogascima, saobraćajnom policijom, folklornim društvima...