Najnovije vesti
Vesti Hronika
KAMERE SNIMILE SAČEKUŠU NA UŠĆU? Proverava se da li je egzekutor sa Novog Beograda imao SAUČESNIKE

KAMERE SNIMILE SAČEKUŠU NA UŠĆU? Proverava se da li je egzekutor sa Novog Beograda imao SAUČESNIKE

Nakon teškog ranjavanja Aleksandra Šarca (35) juče na parkingu Tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu, policija je uzela snimke sa nadzornih kamera koje možda mogu pomoći u rasvetljavanju zločina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ušće Novi Beograd pucnjava Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija
Ušće Novi Beograd pucnjava
Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Detaljno je pregledana garaža, automobili u njoj, sa mesta na kome je pao Šarac uzeti su svi materijalni dokazi kako bi se otkrio identitet napadača. Takođe su odmah uzeti snimci video-nadzora, jer je garaža pokrivena kamera.

Prema nezvaničnim informacijama, upravo je sigurnosna kamera snimila napadača u crvenoj jakni, sa kačketom na glavi i maskom preko lica. Koliko će taj opis pomoći, s obzirom na to da je većina u toplijoj garderobi - jaknama, a skoro svi sa maskama, za sada nije poznato.

U potrazi za pucačem, policija pregleda i snimke kamera u okolini tržnog centra, neposredno pre nego što se Šarac dovezao u svom "mercedesu", ali i posle pucnjave ne bi li na taj način pokušala da rekonstuišu kretanje napadača - da li je imao saučesnika koji ga je možda u blizini čekao u vozilu.

Takođe će se proveriti kojim ulicama se Šarac dovezao do tržnog centra jer se ne odbacuje mogućnost da je napadač imao logističku podršku koja mu je sve vreme javljala o kretanju mete.

Pročitajte još

U istrazi će se razgovarati i sa osobama iz Šarčevog okruženja, porodicom i prijateljima. Pitanje je međutim da li neko od njih zna, a i ako zna, da li želi da sa inspektorima podeli informacije o eventualnim pretnjama ili Šarčevim problemima. Veštačiće se i njegov telefon, sa kim je sve kontaktirao poslednjih dana, i da li je možda dobijao uznemiravajuće poruke, što bi istražiteljima moglo pomoći u sužavanju kruga osumnjičenih.

Policija traga za napadačem

Podsetimo, Aleksandar Šarac (35) se juče popodne dovezao do TC "Ušće" i u garaži je parkirao svoj "mercedes". U povratku, kada se približavao vozilu u 16.20 sati, neidentifikovani egzekutor mu je prišao i ispalio mu dva metka u glavu. Šarac je pao, a napadač je pobegao peške. Teško povređeni Šarac je odmah prevezen u Urgentni centar, na reanimaciju i posle dijagnostike smešten je na Odeljenje intezivne nege.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

Dok su lekari teško ranjenom Šarcu održavali vitalne funkcije, policija je obavila uviđaj u garaži tržnog centa i blokirala ceo Novi Beograd. U potrazi za napadačem pokrenula je akciju "Vihor", ali pucač još nije uhapšen.

Treći put na meti

To je, inače, treći put da se Šarac našao na meti u proteklih 26 meseci. Jučerašnja pucnjava nije prvi put da se Šarac našao na meti, ali je prethodna dva puta spletom, po njega srećnih okolnosti sačuvao glavu.

Pročitajte još

O njemu se prvi put podrobnije pisalo u avgustu 2018. kada je na kuću bivšeg košarka Vukašina Vuleta Avdalovića bačena bomba. Šarac i Avdalović su bili prve komšije pa istražitelji nisu odbacili mogućnost da je bombaš omašio kuću. Pet meseci posle toga, kada je Čaba Der na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića, verovalo se da je prva meta ponovio bio Šarac, koji živi u blizini. Iako je Čaba Der uhapšen još nije rasjašnjeno da li je prava meta bio Šarac.