Ponovo počeli masovni protesti ispred Netanjahuove rezidencije 1Foto: EPA/DAN BALILTY / POOL

Desetine hiljada ljudi koji se protive premijeru Izraela Bejaminu Netanjahuu okupile su se večeras ponovo na demonstracijama pošto su ukinute mere koje su ograničavale takva okupljanja.

Glavne demonstracije održane su u Jerusalimu ispred rezidencije premijera, gde je protestovalo nekoliko hiljada ljudi, kako su naveli mediji, a po tvrdnji organizatora oko 20.000.

To su prve velike demonstracije od ukidanja restrikcija u četvrtak na osnovu kojih je bilo zabranjeno udaljavanje preko jednog kilometra od mesta stanovanja.

Od početka jula demonstranti se okupljaju svake subote da kritikuju odnos Netanjahuove vlade prema pandemiji i pozivaju na njegovu ostavku jer mu se sudi za korupciju.

U Jerusalimu su demonstranti mahali izraelskim zastavama i nosili maske na kojima je pisalo „krajm minister“ (ministar zločina) umesto „prajm minister“ (premijer), koristeći se igrom reči i uzvikivali parole protiv Netanjahua.

U Tel Avivu protestovalo nekoliko hiljada demonstranata.

Policija je rekla da je bilo i sukoba, a izraelski mediji javljaju da su demonstranti u Jerusalimu kasnije silom udaljeni sa mesta protesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari