Petak, 16.10.2020.

18:23

Kurti pozvao Albance da glasaju za Bajdena

Lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pozvao je Albance u SAD da na predstojećim predsedničkim izborima glasaju za demokratskog kandidata Džoa Bajdena.

Izvor: Tanjug

Kurti pozvao Albance da glasaju za Bajdena
EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Kurti je u video-izjavi na svojoj stranici na Fejsbuku naveo da je Bajden od devedesetih godina pružao "nepokolebljivu podršku" Albancima na Balkanu.

On je rekao da je Bajden "među prvima osudio srpski fašizam tokom Miloševićeve ere, pozivao na američku intervenciju u BiH i na Kosovu, tražio krivično gonjenje srpskih ratnih zlocičinaca i podržao nezavisnost i priznanje Republike Kosovo".

Kurti je ponovio da Albanci imaju iskrenog prijatelja i osvedočenog saveznika u Džou Bajdenu, čija pobeda bi, kako kaže, oživela novu nadu u nastojanje Prištine "za uzajamnim priznanjem sa Beogradom kroz mirovni proces".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: