PKS: Žig Čuvarkuća dobili i proizvodi građevinske i hemijske industrije 1Foto: FoNet/MOD

Žig „Čuvarkuća“ dobiće još 81 proizvod tekstilne, prehrambene, građevinske i hemijske industrije, saopštila je danas Privredna komora Srbije koje dodeljuje tu potvrdu kvaliteta i vrednosti stvorene u Srbiji.

Za žig su prvi put konkurisali proizvodi hemijske i industrije građevinskog materijala, a dobiće ga blokovi i crep firmi Polet i Vinerberger (Wienerberger).

Pravo na „Čuvarkuću“ potvrđeno je i za 17 proizvoda kompanije Tekstil, tri proizvoda Deleza stvorena u saradnji sa lokalnim proizvođačima, po jedan proizvod Rubina, Podruma Lukić i PIК Bečeja, osam kompanije Sunoko, sedam Vrtlara, razvijanih u okviru projekta drogerijskog lanca dm, tri proizvoda firme Hof, šest Hajneken Srbija, tri Delikosa i 20 Polet-keramike.

Sekretar Udruženja PKS za građevinsku industriju Ivana Vuletić je rekla da je važno što su prve čuvarkuće tog sektora proizvodi renomiranih kompanija, sa dugom tradicijom na domaćem tržištu, čije poslovanje je dodatno unapređeno stranim investicijama.

Ona je pozvala i ostale firme građevinskog sektora da se prijave, jer će, kako je istakla, žig „Čuvarkuća“ biti dodatna potvrda kvaliteta proizvoda, kako za individualnu gradnju, tako i za izvođače velikih građevinskih projekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari