Putin otkazao dolazak u Srbiju

Ruski predsednik Vladimir Putin otkazao je najavljivani dolazak u Srbiju, saznaju portal Nova.rs i list Danas.
Kako navode izvori Danasa, Kremlj nije otkrio zbog čega je Putin odustao od najavljivanog dolaska, ali "Rusima svakako nije po volji nedavno srpsko približavanje američkim pozicijama".
 
I portal Nova.rs, pozivajući se na svoje izvore, javlja isto.
 
"Putin neće doći u Srbiju, iako je to mesecima najavljivano. Njegov dolazak je predviđen za 20. oktobar, kada je proslava Dana oslobođenja Beograda. Tada je trebalo da prisustvuje ceremoniji osvećenja Hrama Svetog Save. Međutim, on gotovo sigurno neće biti tu tog dana", navodi izvor Nova.rs iz Srpske pravoslavne crkve.
 
Za Nova.rs su iz ambasade Rusije u Beogradu rekli su da nemaju informaciju o tome da će njihov predsednik u oktobru boraviti u srpskoj prestonici, iako se o tome već dugo govori u srpskoj javnosti.
 
O dolasku Putina u Srbiju je ranije govorio za Nova.rs i patrijarh Irinej, navodeći da je određen termin za ponovno otvaranje Hrama Svetog Save, te da očekuje da će toj ceremoniji prisustvovati i šef ruske države. 
 
Ranije je sličnu najavu dao i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon što je u junu boravio u Moskvi. "Putin je potvrdio da u oktobru dolazi u Srbiju. Biće to veličanstven događaj, kada budemo otvarali Hram Svetog Save. To će biti i dani koji će potvrditi zajedničku borbu srpskog i ruskog naroda u Drugom svetskom ratu", napisao je Vučić nakon susreta sa predsednikom Rusije.
  • Dusan

    16.10.2020 22:16
    Putin odustao da dodje u Srbij
    Prvo i najvažnije je pitanje istinitosti, jer ni jednim novinama ne možeš verovati više. Oni izmišljaju bombaste naslove da bi imali veći tiraž.
    A ako je odustao. Pa bože moj. Doći će jednom drugom prilikom. Od volje mu. Čemu tolika frka oko toga?
  • Srbija na zapadu

    16.10.2020 00:05
    I bolje!
    Konacno da dodje jedna godina da nas zaobidje. Dobrodosao je isto koliko i bilo koji drugi predsednik a ovde bi mnogima bilo bolje da se osveste i shvate da u politici nema ljubavi niti je ikada bilo vec samo interesi a tako ce biti sve vise. To kvazi bratstvo (inace su nam zabili noz u ledja mnogo puta kroz istoriju) nas je vec skupo kostalo i zbog tog slizavanja sa njim nam se i desava sve sto nam se desava. Nije priznao Kosovo? Pa sta? Nije jos sto drzava na svetu i? Sta mi ovde imamo od toga? Zna se ko kreira svetsku politiku i odakle vetar duva a mi uporno pis. uz taj vetar (mada izgleda da konacno prestajemo) dok njega niko ni za sta ne pita. Dovoljno je samo da pogledamo oko sebe i da vidimo ko nas okruzuje i kako je ko prosao u zavisnosti kojoj se strani okrenuo. Sve zemlje istocne Evrope su pobegle od njih i svaka je zavrsila svoj posao a neki dobili i nesto sto nikada nisu imali. Znaci svi su budale a jedino mi pametni? Nece biti. Dakle: prijatelji i ekonomska i svaka druga (sem vojna) saradnja uvek su dobrodosli i potrebni kao i sa drugim zemljama, ali uskladjivanje spoljne politike iskljucivo sa EU jer mi i jesmo u Evropi a ne u Aziji. A sada kvazipatriJote navalite sa pljuvacinama, iako ste zapravo vi najveca opasnost za ovu izmucenu zemlju.
  • Mučenik

    15.10.2020 09:47
    ЧЕКАМО, А ОНИ НЕЋЕ?
    Шта ли се десило код Путина да откаже већ заказани рандеву овог месеца? Можда корона вирус га спречава, можда наше разбацивање по Западу. Како ствари стоје, и Трампа не можемо приволети да нас обиђе, можда он чека новчану помоћ у предизборној кампањи, као што је добила Клинтонова три милиона долара за ту сврху 2016. године, а то Трамп добро зна. Можда смета наше ку*вање са Истоком и Западом, чекаћемо их!?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.