Društvo

Promovisani kadeti Jedinice za policijsku obuku

Promovisani kadeti Jedinice za policijsku obuku
Foto: Srna | Promovisani kadeti Jedinice za policijsku obuku

BANJALUKA - Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske promovisalo je u Centru za obuku u Zalužanima, kod Banjaluke, 325 kadeta 21. klase Јedinice za policijsku obuku - Policijske akademije koji su uspješno okonačali obuku i sedme klase Specijalne antiterorističke jedinice.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da mu je čast da se obrati kadetima koji će od sutra štiti građane Srpske, njihovu imovinu i raditi ono što su naučili na akademiji.

On je naglasio da građani Republike Srpske mogu da budu nove snage MUP-a, da su ovi kadeti ogledalo MUP-a i Republike Srpske.

“MUP vašim školovanjem nastavlja svoj cilj, a to je da podmladimo policiju i da imamo mlade kadrove za budućnost Republike Srpske. Vlada ulaže ogromna sredstva da bi MUP bio na usluzi građanima. Samo u Centar za obuku je i biće uloženo više od devet miliona KM”, rekao je Lukač, koji je uručio diplome trojici najboljih u klasi.

Načelnik Uprave za policijsku obuku Mile Šikman rekao je da je pred promovisanim kadetima obaveza da posao obavljaju časno i pošteno, svjesni da društvo i građani od njih očekuju mnogo.

“Aktuelni bezbjednosni rizici i prijetnje, prije svega mirantska kriza i terorizam, zahtijevaju spremnost da se reaguje u svakom trenutku u bilo kom dijelu Republike Srpske”, rekao je Šikman.

Svečanosti u Centru za obuku u Zalužanima prisustvovali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije