Počele pripreme za izgradnju aerodroma kod Trebinja koji finansira Srbija

U Trebinju su počele pripreme za izgradnju aerodroma, a pored premera zemljišta između tri naselja, priprema se i tehnička dokumentacija i posebni timovi iz različitih oblasti avio-saobraćaja.
Počele pripreme za izgradnju aerodroma kod Trebinja koji finansira Srbija
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na potezu od naselja Taleža do Huma, od tri i po kilometra, obavlja se premer 300 hektara zemljišta, za budući aerodrom, a radi se o području u kojem nema naselja, prenosi RTRS.
 
"Na tom delu su odrađena geodetsko-tehnička snimanja i pripreme za buduću eksproprijaciju. Duga faza je cepanje parcela za izradu zoning-plana i treća je procena vrednosti nekretnina, koje ulaze u eksproprijaciju", izjavio je šef područne jedinice RUGIP Trebinje Borko Ćorluka.
 
Kako je rekao, tačan broj katastarskih celina biće poznat nakon izrade predloga za eksproprijaciju.
 
"U većini slučajeva to je neplodno zemljište, koje nije privedeno nameni, objekte ćemo pokušati da zaobiđemo i da se ne narušava ruralni deo", rekao je Ćorluka.
 
Kontrola letanja Srbije i Crne Gore i BiH angažovana je u segmentu organizacije vazdušnog prostora, usluga i službi, a takođe prikupljaju potrebne parametre za projekat aerodroma.
 
"Ono što je za nas najvažnije imamo definisan položaj poletno-sletne staze, na osnovu toga položaja definišemo postupke za poletanje, prilaz i sletanje, da oni budu uređeni u skladu sa međunarodnim standardima", rekao je Predrag Jovanović, direktor Kontrole letenja Srbije i Crne Gore.
 
Izgradnju aerodroma u potpunosti će finansirati Republika Srbija, koja će njime i gazdovati, a vrednost projekta koja se pominje jeste oko 50 miliona evra.
  • Neša

    10.12.2020 21:05
    Braničevo je Srbija
    Mi smo ipak Srbi.
    Ali na žalost naši sugrađani nas ne vide tako.
    Za njih su komšije veći prijatelji. Zato njima Aerodrom mostovi autoputevi....
    A nama ??? Ništa do sada.
    Mi smo sve siromašniji. Dragi prijatelji procenite i sami.
  • Đotara

    05.10.2020 21:17
    hleb
    nama treba NORMALNA PLATA
    a ne aerodrom koji će služiti NIKOME! Decu lečimo humanitarnim akcijama i SMS porukama, a država baca pare na idiotarije
  • Gramzi - Bagins

    05.10.2020 11:33
    Bacanje (naših) para
    Aerodrom kod Trebinja Srbiji je potreban koliko i nacionalni fudbalski stadion. Dakle, nimalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet