Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zvezda odgovorila Gentu i Liberecu – ide na derbi sa plus osam!

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.10.20. | 19:50

Dva gola Mirka Ivanića i još jedan Dijega Falčinelija za više nego laku pobedu nad Napretkom – 3:0

Udarao je Gent po nejakom Žerminal Beršotu, Liberec je pokazao snagu u sudaru sa Pribranom, ali je Crvena zvezda efektno odgovorila najvećim rivalima iz grupe I Liga Evrope. Tim Dejana Stankovića stekao je osam bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, dve sedmice uoči gostovanja u Humskoj, pošto je lako slavio protiv kruševačkog Napretka (3:0) u 10. kolu Superlige. Srpski šampion, posle još jednog mučenja u Nikoziji, pokazao je autoritet na domaćoj sceni. Kruševljani, krcati personalnim i organizacionim problemima, nisu mogli da budu ni adekvatan sparing partner, ekipi koja bi polovinom oktobra mogla da stigne nadomak drugog velikog ovosezonskog cilja. 


Izabrane vesti

Verovatno je na treninzima Crvene zvezde, kada Dejan Stanković podeli igrače u dva tima, mnogo veći intenzitet igre, nego večeras na travi Marakane. Međutim, priča o razvodnjenoj Superligi, nedovoljnog kvaliteta koja ne može da crveno-bele nateraju da igraju u „crvenoj zoni“ je neka druga tema. Dijagnostifikovana još posle prvog kola, kada je Crvena zvezda sa 30 odsto snage dobila Novi Pazar... Šampion je odradio klasičan trening oporavka i bildovao mišiće pred period opasnog življenja i jakih izazova u Humskoj i protiv Hofenhajma. Čestim promenama mesta i utrčavanjem u prazan prostor, crveno-beli su totalno polomili odbranu Napretka, na koju se već u 15. minutu obrušio mladi stručnjak Ivan Babić.

Je l´ moguće da vam tako lako prave tri na tri“, pričao je u neverici bivši štoper Partizana.

Divan pas Ivanića ka Falčineliju, doprineo je da iskusni Italijan, pozicioniran na ivici ofsajda, stigne do petog kola u takmičarskim mečevima za Crvenu zvezdu. I ubije ono malo energije i žara timu iz Lazarevog grada. Vezni red Crvene zvezde, gde su glavne uloge imali Veljko Nikolić i Gelor Kanga, zaključao je loptu, i pomogao najmlađem igraču tima Strahinji Erakoviću da lako dobijenim duelima sazreva u ozbiljnu opciju Dejana Stankovića. Bivši kapiten Vojvodine Mirko Ivanić poslovično je bio raspložen za kreiranje i saradnju sa Kataijem, uvek sposobnim da rivale ovakvog ranga dribla sa rukama u džepovima. Igrajući na kontra strani, kao levi bek, Milan Gajić je bio podignut visoko i vrlo opasan u završnici. Upravo je bivši član mlade reprezentacije iskreirao prodor i povratnu loptu za šesti prvenstveni pogodak Mirka Ivanića.

Delovalo je da će Kruševljani doživeti jedan od najtežih poraza u novijoj istoriji kluba. Posebno, što su crveno-beli držali visok intenzitet, želevši da zadovolje povremeno nervoznog Dejana Stankovića. Posle odluke Srđana Jovanovića da ne dosudi faul nad Veljkom Nikolićem, Stanković je žestoko udario po klupi, zatim ušao u verbalni okršaj sa mladim arbitrom... Crvena zvezda je bila vrlo komotna u poslednjoj trećini terena, dok su se Kruševljani okušali tek u finišu prvog poluvremena.

Trostruka izmena u taboru šampiona, odnosno izlazak Kange, Falčinelija i Kataija,usporila je igru Crvene zvezde. Verovatno već u podsvesti u reprezentativnim akcijama ili na slobodnim danima, crveno-beli su odrađivali posao. Napredak je pomerio linije tima i učinio utakmicu donekle ravnopravnom... Sve je moglo da se zakuva posle prekršaja Erakovića nad Mrkićem, i čistim penalom koji je upropatio nekadašnji član Radničkog. Pogodio je prečku...

Iz rastrzane igre, na drugoj strani se rodio još jedan penal. Marinković je vukao Spridinovića. Nije želeo da padne Zvezdin fudbaler, ali posle gubitka kontrole Jovanović je uperio prstom na kreč. Siguran je bio Mirko Ivanić, željan da nadoknadi propušteno u prvih godinu dana na Marakani i raspoložen da postane najkonstantniji igrač srpskog šampiona. Stigao je do devetog pogotka u sezoni u svim takmičenjima uz dve asistencije. 

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK 3:0 (2:0)

/Falčineli 1, Ivanić 9, 71p/

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Srđan Jovanović

Crvena zvezda (4-2-3-1): Popović - Gajić (od 77. Radulović), Eraković, Milunović, Gobeljić – Nikolić, Kanga (od 46. Petrović) – Gavrić (od 72. Krstović), Ivanić, Katai (od 46. Ben) – Falčineli (od 46. Spiridonović).

Napredak (3-2-3-2): Ostojić – Stević (od 75. Todorović), Mršić, Marinković – Kostić (od 22. Milovanović), Rašković – Milošev (od 65. Ćuković), Kočić (od 46. Mijić), Spremo - Mrkić, Milunović.

SUPERLIGA - 10. KOLO

Petak

Radnički - Mladost 1:1 (0:0)

/Gavrić 90+8 - Ješić 88/

Subota

OFK Bačka – Javor 2:2 (0:2)

/Pišičić 61, Pantić 74 – Luković 15, Jevremović 27/

Mačva – Voždovac 0:2 (0:0)

/Putinčanin 60, Lasickas 64/

Novi Pazar – Vojvodina 3:1 (3:0)

/Luka Marković 26, 29, 44 – Bojić 69/

Spartak – Čukarički 4:2 (2:2)

/Šimura 32, Marčić 39, Nikolić 52, 83 – Endijae 42, Kamenović 45/

Metalac – Partizan 1:1 (0:0)

/Antonijević 81 – F. Stevanović 81/

Nedelja

Proleter Novi Sad – TSC 1:0 (1:0)

/Aleksa Pejić 39/

Rad – Inđija 2:1 (1:1)

/Radunović 10, Damjanović 87 – Eliomar Silva 36/

Zlatibor – Radnik 1:4 (1:1)

/Janjić 44 – Makarić 15, 48, 70, Pavlov 59/

Crvena zvezda - Napredak 3:0 (2:0)

/Falčineli 1, Ivanić 9, 71p/



tagovi

Mirko IvanićDijego Falćineli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara