Kičiću uručena nagrada "Mija Aleksić - biti glumac" 1Gordan Kičić u filmu "Realna priča" Foto: Promo

Glumcu Gordanu Kičiću uručena je nagrada „Mija Aleksić – biti glumac“ kao priznanje za izuzetan doprinos umetnosti glume.

Kičiću su nagradu uručile zamenica predsednika opštine Gornji Milanovac Jadranka Dostanić i sestričina Mije Aleksića Lidija Radovanović prenosi agencija MNA.

Nagrada mi privatno i poslovno veoma mnogo znači, pre svega zato što nosi ime Mije Aleksića, a u profesionalnom smislu zato što su mi je dale kolege Nenad Jezdić i Nebojša Dugalić kao bivši laureat. Zahvalan sam Gornjem Milanovcu i porodici Mije Aleksića koji su se potrudili da se ne zaboravi ime slavnog glumca, rekao je Kičić.

Kičić je izjavio da je Aleksića poznavao još kao dete, jer su na istom mestu u Dalmaciji imali kuću, dodajući da je često provodio vreme sa njim i njegovom porodicom.

Kada ste objavili da sam dobitnik nagrade novinari su me pitali šta znači „biti glumac“. Ne bih umeo to da elaboriram nekim tačnim rečima, nekom tačnom definicijom, ali to je nešto što je u vama, što vam je dato i treba da budete zahvalni, što i jesam, jer imam priliku da radim taj posao, naglasio je Kičić.

Direktor Filmskog centra Srbije Gordan Matić izjavio je da je Mija Aleksić veliki trag ostavio u Kragujevcu, odakle dolazi, ali i u drugim mestima širom Šumadije.

On je inspirisao mnoge generacije da počne se bavi glumom, a kasnije pozorištem i filmom. Mija je jedno veliko ime i dovoljno je reći Mija Aleksić, istakao je on.

Posle dodele nagrade publika je mogla da pogleda film „Realna priča“, koji Kičić potpisuje kao režiser, a igra i glavnu ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari