Najnovije vesti
Vesti Svet
TEŠKO RANJEN LIDER NAGORNO KARABAHA? Azerbejdžan tvrdi da se nalazio u vojnoj bazi koju su "hirurški precizno" POGODILE NJIHOVE RAKETE

TEŠKO RANJEN LIDER NAGORNO KARABAHA? Azerbejdžan tvrdi da se nalazio u vojnoj bazi koju su "hirurški precizno" POGODILE NJIHOVE RAKETE

Azerbejdžanske vlasti tvrde da je Arajik Harutunjan, lider regiona Nagorno-Karabah, teško ranjen u napadu azerbejdžanske vojske.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Arajik Harutunjan Foto: Twitter / screenshot
Arajik Harutunjan

- Tokom hirurški preciznog napada azerbejdžanske vojske, Arajik Harutjunjan, lider samoproglašene republike Nagorno Karabah je teško ranjen - saopštio je pomoćnik azerbejdžanskog predsednika Hikmet Hadžijev.

Arajik Harutunjan navodno se nalazio u jednoj vojnoj bazi, rekao je Hadžijev.

To je saopšteno ubrzo nakon što je rečeno da su jermenske snage napale azerbejdžanski grad Gandža.

Pročitajte još

Portparol negira

Vagram Pogosjan, portparol predsednika samoproglašene republike Nagorno-Karabah, Arajika Harutijunijana, izjavio je da je tvrdnja Azerbejdžana o ranjavanju Harutijunijana dezinformacija.

- To je apsolutna dezinformacija. Predsednik je živ i zdrav, u potpunosti izvršava svoje dužnosti, upravo se obratio putem video-snimka. Razumemo da sve predsednikove zdravorazumske odluke izazivaju paniku u Azerbejdžanu, ali po tom pitanju moramo da ih razočaramo - rekao je Pogosjan, prenosi agencija RIA Novosti.

Na društvenim mrežama se oglasio veliki broj Jermena iz Jermenije i Nagorno-Karabaha koji kažu da je on govorio o napadu na aerodrom u Gandži baš u ono vreme kada je navodno povređen.

U Nagorno-Karabahu već nedelju dana besne sukobi Jermena i Azerbejdžanaca.