Jovanović ©AFP
Jovanović ©AFP

Prave informacije iz Francuske: Jovanović nije sklonjen, već je bio bolsetan - Bordo traži 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.10.20. | 21:09

Genk spreman da izdvoji oko 1.500.000 evra za srpskog defanzivca

Iz Francuske stižu prave informacije po pitanju statusa Vukašina Jovanovića, koje demantuju jučerašnje pisanje navijačkih portala Boroda o navodnom odstanjivanju srpskog fudbalera iz tima. Jovanovića nije bilo na treninzima zbog bolesti, a ne neke druge odluke trenera Žana Luja Gasea.

Ono što je tačno jeste da Bordo želi do kraja leta da proda srpskog fudbalera, koji je ušao u poslednju godinu ugovora, a ima platu od 800.000 evra neto, što je u ovom trenutku preveliki iznos za Francuze. Prema saznanjima MOZZART Sporta potencijalni transfer koči to što Bordo za Jovanovića traži obeštećeje od 2.000.000 evra, što je mnogo za zainteresovane klubove. U ovom trenutku ozbiljno su zainteresovani Granada i Genk. Belgijski klub želi da ga kupi, ali je spreman da ponudi sumu od oko 1.500.000 evra.

Izabrane vesti

Ukoliko u Bordou ipak odluče da ne prodaju Jovanovića, moraće to da urade u januaru kada će biti na šest meseci od isteka ugovora, ali će tada obeštećenje morati da bude praktično simbolično.

Jovanović je u Francusku stigao u julu 2017. godine iz Zenita za 3.000.000 evra i to samo godinu i po dana nakon što je u Sankt Peterburg došao iz Crvene zvezde (obeštećenje 2.000.000 evra). U Bordou do sada zabeležio 55 nastupa, prošle sezone je odigrao svega 11 utakmica u svim takmičenjima za Žirondince, a ove je dva puta bio na klupi za rezervne igrače. Odlazak u novu sredinu bi izvesno bio najbolja opcija za srpskog defanzivca. Prelazni rok u Evropi završava se u ponedeljak 5. oktobra.


tagovi

Vukašin Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara