Novak u četvrtom kolu Rolan Garosa, meč obeležila svađa sa organizatorima zbog kiše

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastavio je sa sigurnim partijama na Rolan Garosu i rutinski se plasirao u četvrto kolo.

Đoković je u trećoj rundi savladao malo poznatog Danijela Elahija Galana Riverosa iz Kolumbije, rezultatom 6:0, 6:3, 6:2.

Novak je tako bez posledica prošao u drugu sedmicu i ostvario 71. trijumf na Otvorenom prvenstvu Francuske, čime je preskočio Rodžera Federera i sada je ispred njega samo Rafael Nadal sa 95.

Švajcarac je rekorder na Australijan openu (102), Vimbldonu (101) i Ju-Es openu (85), dok je Đoković na 75 u Melburnu, 72 u Londonu i 75 u Njuroku.

Duel sa Galanom Riverosom trajao je nešto više od dva sata, ali samo zato što je uračunato vreme i tokom prekida sredinom drugog seta.

Prvi je Novak dobio sa "nulom", tako što je potpuno dominirao i, pre svega, forhendima razbijao 153. igrača na ATP rang-listi. Došao je do brejka i u drugom, da bi se onda dogodio prekid  zbog kiše, koji je mogao da bude sprečen.

Razbesneo se zbog neodgovornosti organizatora kojima je više od pola sata govorio da treba zatvoriti krov jer je kiša padala od početka meča. Oni su to odbijali i na kraju ih je "kaznio" snažan pljusak koji je zaustavio sve.

Đoković je čak pomagao i u popravljanju terena, da bi, pošto je okršaj nastavljen, sačuvao dovoljno mirnoće i koncentracije da, prvo dođe do drugog seta, a onda i završi posao.

Prvi reket planete za četvrtfinale će snage odmeriti sa Karenom Hačanovom – Rus je imao sitnih problema, pre nego što je pobedio Kristijana Garina sa 6:2, 3:6, 6:4, 6:2.

Rolan Garos igra se za nagradni fond od 38.000.000 evra, a titulu brani Nadal.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.