Albanska lista poručila: Razgovaraćemo sa svima, želimo što više prava

Albanska lista pozitivno će odgovoriti na poziv bilo kog dela nove parlamentarne većine o formiranju Vlade, kaže jedan od lidera te koalicije Genci Nimanbegu.

Izvor: B92

Subota, 03.10.2020.

18:42

Albanska lista poručila: Razgovaraćemo sa svima, želimo što više prava
Foto: Depositphotos/AleksTaurus

On je time za Radio CG demantovao medijske tvrdnje da će pregovarati jedino sa Demokratama.

Osim izmena skupštinskog Poslovnika, kojim bi se Albancima omogućilo formiranje posebnog poslaničkog kluba, prioriteti su im, kaže Nimanbegu, i političke prirode, a u interesu njihovog naroda.

Dodao je i da će neke od uslova saopštiti ako dobiju poziv za razgovore, ali da će jedan od njih svakako biti zahtev za formiranje kluba poslanika, mada to neće biti ključni zahtev.

"Želimo da manjinske zajednice imaju što više prava", kazao je Nimanbegu dodajući da će tema razgovora biti i ekonomski razvoj.

Albanska lista, kako je naveo, sa Demokratama ima najbolju saradnju, ali neće pregovarati jedino sa tom partijom.

"Spremni smo da razgovaramo sa onima koji nam upute pozive, odnosno sa svim učesnicima na političkoj sceni koliko god su nam suprotne pozicije", poručio je Nimanbegu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: