Rama: Vulin se sprda sa praznim mozgovima; Vulin: Da ima pameti Rama ne bi pokušavao da napravi veliku Albaniju

Premijer Albanje Edi Rama danas je objavom na Tviteru upitao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je saopštenje ministra odbrane Aleksandra Vulina istina ili je to šala "koja se sprda sa praznim mozgovima i prljavim ustima zbog kojih je region vekovima u mraku".
Rama: Vulin se sprda sa praznim mozgovima; Vulin: Da ima pameti Rama ne bi pokušavao da napravi veliku Albaniju
Foto: 021.rs

"Veoma bih voleo da je to šala, inače bi ovo bila očajna predstava jadnog razmišljanja koju bi trebalo da osudite bez ikakve sumnje", napisao je Rama, uz objavljen link sa stranice Ministarstva odbrane sa saopštenjem i naslovom: "Ministar Vulin: Ono što date Šiptarima, ne možete zabraniti Srbima".

U spornom tekstu Aleksandar je saopštio da je Edi Rama nastavio da stvara veliku Albaniju, da će EU opet ćutati, ali da je samo ujedinjeni Srbi mogu zaustaviti.

“Šiptari mogu da se ujedine i mogu da otimaju i tuđe teritorije, a Srbi ne mogu da budu ujedinjeni čak ni na svojoj zemlji, tako se ponavlja laž da je ‘velika Albanija’ prirodna Albanija, a Srbi ujedinjeni u jednoj državi su pretnja miru. Velika Albanija’ je najava velike nesreće, razbijanja i razaranja država i nacija na Balkanu. Samo ujedinjeni Srbi mogu da zaustave ‘veliku Albaniju’ i što se pre institucionalno ujedinimo pre će početi vreme mira na Balkanu. Ono što date Šiptarima ne možete zabraniti Srbima“, poručio je Vulin u tom saopštenju.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao je na tvit u kojem je albanski premijer Edi Rama pozvao predsednika Srbije da osudi Vulinovu raniju izjavu.

Vulin je istakao da Rama ne bi pokušavao da napravi "veliku Albaniju" i ne bi se slikao ispod zastave "velike Albanije" "da ima pameti".

Vulin je kazao i da Rama brine o miru u regionu ne bi hvalio ubice iz tzv. OVK i pokušavao da odredi ko će vladati Crnom Gorom.

"Da zna šta je obraz ne bi Rama pokušavao da u zvaničnim udžbenicima koje štampa njegova Vlada prikaže srpske manastire na Kosovu i Metohiji kao nasleđe njegovog naroda. Samo u svetu tvitera i mimova Rama koga više pamtimo po rasparenim čarapama nego velikim idejama može da deli lekcije", ukazao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  • Jovan

    04.10.2020 12:09
    Ej Ramo druže moj....
  • Alpaćino

    04.10.2020 11:12
    Sprdnja
    Imenovanjem Vulina na mesto ministra odbrane je Vučić želeo da poruči da je svemoguć i da mu niko ništa ne može, i da može da se sprda sa čim god hoće... Kada bude smenio Vulin,a postaviće Žiku Obretkovića,, a mi nećemo primetiti nikakvu razliku..
  • branislav

    03.10.2020 23:15
    voli stranca
    U mondijalističkim komentarima yugonostalgičari bi da kao u vreme broza vole sve tudje na račun svoga.
    Stavljanjem u istu ravan našeg,koga nemorate ceniti,i nekog za koga niko u svetu nebi dao ni dve pare je samo moguće vazalnim mentolima koji bi prodali svakog za te edijeve dve pare...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija