Tramp zbog korone prebačen u bolnicu

Predsednik SAD Donald Tramp je helikopterom iz Bele kuće prebačen u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid u Vašingtonu, svega 24 časa nakon što je utvrđeno da je pozitivan na koronu.
Prema izvorima CNN-a, Tramp od jutros ima temperaturu. "Ovo je ozbiljno", tvrdi izvor CNN i dodaje da je Tramp vrlo umoran i da pomalo ima problema sa disanjem. Bela kuća i dalje tvrdi da će Tramp biti dobro.
 
 
Tramp, koji je oboleo od virusa korona će raditi iz predsedničke kancelarije u Volter Ridu sledećih nekoliko dana, kaže se u saopštenju Bele kuće. Sam Tramp oglasio se na Tviteru i poručio da se oseća dobro i da odlazi u bolnicu iz predostrožnosti.
 
 
Iz Bele kuće je prethodno saopšteno da se Tramp leči eksperimentalnim lekom protiv Kovida-19, i da je "dobro raspoložen", mada oseća umor.
 
"Danas popodne predsednik je osećao umor, ali je bio dobrog raspoloženja", rekao je Šon Konli, predsednikov lekar.
 
Konli je naveo i da je predsedniku dao injekciju vrste koktela antitela, koji je razvila laboratorija Regeneron, i koji je dao ohrabrujuće preliminarne rezultate u kliničkim testovima na malom broju pacijenata. Naveo je da prva dama Melanija Tramp, koja je takođe zaražena, ima "lak kašalj i glavobolju".
 
Odmah po objavljivanju vesti da je Tramp prebačen u bolnicu, njegov prethodnih u Beloj kući Barak Obama mu je poželeo brzo ozdravljenje i istakao da je u vremenu krize, kakva trese SAD tokom pandemije koronavirusa, najvažnije da svi Amerikanci pokažu zajedništvo. 
 
Još uvek nije sasvim jasno kako će Trampovo zdravstveno stanje uticati na tok kampanje pred predsedničke izbore, koji se u SAD održavaju u novembru.
 
Njegov rival, demokrata Džo Bajden je, kako javljaju američki mediji, naložio da se odmah povuku sve predizborne poruke koje su prikazivale Trampa u negativnom svetlu, dok je republikancima bliska televizijska mreža Foks predložila da se kampanja obustavi na dve nedelje. 
 
Nedugo posle Obame, Trampu je brz oporavak poželeo i severnokorejski lider Kim Džong Un
 
Tramp je jutros objavio da su testovi pokazali da su on i njegova supruga zaraženi virusom korona i da će odmah otići u samoizolaciju.
  • Corona

    03.10.2020 11:59
    U pocetku zestok pobornik nenosenja maske sada kada je zagustilo odjednom je poceo da je nosi.
    Da li to znaci da je maska ipak korisna?
  • Bojan

    03.10.2020 11:49
    Koliko je u Americi razvijeno politicko uvazavanje protivnika svedoci i cinjenica da je Bajden, direktan Trampov konkurent, poslao Trampu poruku za ozdravljenje:
    https://www.google.com/amp/s/covid19data.com/2020/10/02/biden-wishes-a-swift-recovery-for-the-trumps/%3famp
  • AV

    03.10.2020 10:58
    garant ga je Aca zarazio...plus mu capio olovku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet