Zbog Jokića hteo da otpusti sve igrače i ceo stručni štab!

Stiv Balmer, vlasnik Los Anđeles Klipersa i nekada izvršni direktor Majkrosofta, bio je izuzetno ljut posle ispadanja njegove ekipe iz plej-ofa.

Izvor: LN

Petak, 02.10.2020.

16:30

Zbog Jokića hteo da otpusti sve igrače i ceo stručni štab!
Photo by Michael Reaves/Getty Images

Klipersi su prokockali prednost od 3-1 u polufinalu zapadne konferencije protiv Denver Nagetsa.

Predvođeni našim Nikolom Jokićem, Nagetsi su uspeli da mimo svih očekivanja "okrenu" Kliperse i okončaju im pohod ka tituli.

Takav splet okolnosti nije dobro prošao kod Balmera, koji je besneo kao nikada ranije od kada je kupio Kliperse.

Američki novinari pišu da je Balmer bio toliko iznerviran da je želeo da momentalno otpusti ceo stručni štab, kao i igrače za koje mu je to dozvoljeno ugovorom.

On je bio vidno nezadovoljan učinkom Doka Riversa, a čuveni trener se već i rastao sa ekipom i uskoro će postati novi strateg Filadelfija 76ersa.

Ceo stručni štab Klipersa je bio visoko plaćen, o čemu govori i to da je Tajron Lu, NBA šampion sa Klivlend Kavalirsima, vršio ulogu pomoćnog trenera.

Navodno se Balmeru nije svidelo to što Rivers i saradnici nisu polsušali timske analitičare koji su insistirali da više minuta na terenu provodi Ivica Zubac nego Montrezl Herel.

Balmer i analitičari su na tome insistirali zbog odbrane nad Nikolom Jokićem, koji je tokom sedam utakmica imao prosek od 24,4 poena, 13,4 skoka i 6,6 asistencija, uz 1,4 blokade.
Photo by Jayne Kamin-Oncea/Getty Images
Nekadašnji prvi čovek Majkrosofta nije bio ljut samo zbog serije protiv Denvera, već i zbog nekih pređašnjih stvari, posebno drafta 2018. godine.

Klipersi su tada imali 12. i 13. pik i draftovali su Šeja Gildžus-Aleksandra i Džeroma Robinsona. Obojicu su trejdovali.

Pre dve godine Balmer je od menadžmenta tima – kojeg je Rivers bio ključni deo – tražio da draftuju Majkla Potera Džuniora, koji je na kraju završio u Denveru na 14. mestu.

Klipersi su tada Portera ocenili kao nekoga kojeg jednostavno ne smeju da draftuju ('undraftable').

Iako je Gildžus-Aleksander bio pun pogodak Klipersa, on je olako predat Oklahoma Siti Tanderu u trejdu za Pola Džordža u kojem su se Klipersi oprostili i od svih prvih pikova u narednih nekoliko godina.

Generalno gledano, Klipersi i dalje imaju odličan tim, ali nemaju nijednu mladu zvezdu (najveća je trenutno Zubac), te su u zanemarljivom položaju što se pikova prve runde tiče.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: