"Ima četiri poslanika, a prohteve kao da ih ima 34"

Šef poslaničke grupe Demokratskog fronta Slaven Radunović pozvao je danas GP URA Dritana Abazovića da odustane od svojih, kako kaže, megalomanskih zahteva.

Izvor: B92

Petak, 02.10.2020.

17:20

Foto: Deposit/xload

On je Abazovića pozvao da podrži manjinsku vladu.

Potpredsednik URA Filip Adžić saopštio je ranije danas da ta partija neće glasati za povlačenje Zakona o slobodi veroispovesti, što traži Demokratski front (DF) kao preduslov za formiranje nove vlade.

"Ukoliko Dritan Abazović ne može da kontroliše jastrebove u svojim redovima, koje neskriveni šovinizam sprečava da poštuju elementarne postulate demokratije, onda mu kao nesumnjivom borcu protiv režima ostaje samo jedna opcija - da podrži manjinsku vladu ostalih 37 poslanika opozicije", naveo je Radunović u izjavi za medije.

On navodi i da stranke okupljene u koalicijama "Mir je naša nacija" i "Za budućnost Crne Gore" imaju isti, civilizacijski i demokratski prikladan pristup, a to je da nikoga ne ucenjuju.

"Te koalicije traže da se samo ispoštuje volja birača, ne žele da kadriraju u tuđem dvorištu, ali ne dozvoljavaju da ni drugi to rade u njihovom, ostaje da se onaj koji ima četiri poslanika, a prohteve kao da ih ima 34, skloni u stranu i pruži priliku neuporedivo organizovanijim i za konačni obračun spremnijim strukturama da u najkraćem roku počiste Veljovićeve ''za keš spremne'' patriote i korumpirane kadrove u Tužilaštvu i Sudstvu, koje drže Crnu Goru kao taoca Mila Ðukanovića", naveo je Radunović, a preneo portal RTCG.

Potpisani Sporazum, kojim se sve strane obavezuju da nova vlada i parlamentarna većina neće problematizovati pitanja koja se tiču međunarodnog kursa i obaveza Crne Gore, kao ni otvorena identitetska pitanja, trebalo bi da su dovoljna garancija da će, kako kaže Radunović, moći da budu potpuno posvećeni "raščlanjivanju institucionalno-mafijaške hobotnice i hitnom čišćenju biračkog spiska".

"Nakon veličanstvene pobede slobodnih građana na izborima, uprkos svim poznatim opstrukcijama odlazećeg režima, sve stranke pobednice bi trebalo da se uzdrže od maksimalističkih zahteva ili ucena, kako se ne bi Ðukanoviću otvarao prostor za manipulaciju", poručio je Radunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: