Iz Kine je stigla potpuno drugačija poruka

Dok se svetski političari redom javljaju da pošalju poruku američkom predsedniku koji je objavio da je pozitivan na koronavirus, iz Kine stiže drugačija poruka.

Izvor: B92, Jutarnji list

Petak, 02.10.2020.

13:29

Iz Kine je stigla potpuno drugačija poruka
Getty Images/Mark Wilson / Staff

"Predsednik Tramp i prva dama platili su cenu zbog njegovog umanjivanja opasnosti kovida 19. Vesti pokazuju ozbiljnost pandemije u SAD. To će negativno uticati na imidž Trampa i SAD, a moglo bi se negativno odraziti i na njegov ponovni izbor", objavio je Hu Ksijin, glavni urednik kineskog Global tajmsa.

"Pozitivan test je još jedan podsetnik da koronavirus nastavlja da se širi, iako je Tramp očajnički pokušavao da sugeriše da nema više opasnosti. Tramp i Bela kuća su od pojave koronavirusa umanjivali pretnju i odbijali da se pridržavaju preporuka zdravstvenih vlasti, uključujući onih koje je objavila njegova administracija - poput nošenja maski u javnosti i praktikovanje fizičkog distanciranja. Umesto toga, Tramp je nastavio da održava izborne skupove na kojima su bile hiljade njegovih pristalica", piše s druge strane Čajna dejli, preneo je Jutarnji list.

Pročitajte još i:

- Tramp: Houp je pozitivna, ja i Melanija čekamo rezultate. Dva sata kasnije...

- "Australijski doktor Fauči" objavio kakve su Trampove šanse sa koronavirusom

- Tramp pre dva dana ismevao Bajdena zbog nošenja maske - danas pozitivan na koronu VIDEO

- Stižu poruke podrške - "Brz oporavak želimo"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

12 h

Podeli: