Capital.ba

Konkurs za takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje

02.10.2020. / 12:10

BANJALUKA – Kompanija “M:tel” otvorila je konkurs za srednjoškolce za takmičenje u izradi aplikacija za mobilne uređaje.

Iz ove kompanije navode da već četvrtu godinu realizuju ovo takmičenje koje pruža mogućnost mladima da unaprijede znanje u kreiranju mobilnih aplikacija.

“Ove godine posebno će biti vrednovane i aplikacije koje doprinose prevenciji ili prevazilaženju negativnih situacija nastalih pojavom pandemije virusa korona”, saopšteno je iz kompanije “M:tel”.

U saopštenju se navodi da je zadatak pojedinaca ili timova iz srednjih škola da naprave zanimljivu, inovativnu i korisnu aplikaciju za mobilni telefon ili tablet koja bi kao dodatnu prednost imala društveno odgovornu namjenu ili bi na određeni način mogla da unaprijedi upotrebu mobilnih uređaja.

Autori pet najboljih aplikacija u BiH dobijaju nagrade – mobilne telefone i priliku da se takmiče sa vršnjacima iz Srbije i Crne Gore, s obzirom na to da je “M:tel” dio grupacije koja posluje regionalno i da je isti konkurs istovremeno organizovan i u ovim zemljama.

Najbolji autori aplikacija iz BiH takmičiće se na regionalnom nivou koji organizuju Telekom Srbija, “M:tel” BiH i “M:tel” Crna Gora.

Prva faza takmičenja trajaće do 20. novembra do kada je potrebno da takmičari osmisle ideju i pošalju popunjeni formular za prijavljivanje na takmičenje.

Nakon toga slijedi faza izrade i slanja gotovih aplikacija do 25. januara 2021. godine, kada gotove, funkcionalne verzije aplikacija, uz detaljan opis, timovi treba da dostave posredstvom adrese [email protected].

U drugoj polovini februara uslijediće regionalno takmičenje.

Na takmičenje se mogu prijaviti učenici srednjih škola navedenih u opštim uslovima takmičenja, ali i ostalih zainteresovanih škola, uz neophodnu saglasnost nadležnog ministarstva.

Opšte uslove takmičenja, spisak škola i formulare za prijavu zainteresovani mogu pronaći na www.mtel.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!