Poslanica putovala vozom, iako je znala da ima koronu

Poslanica Škotske nacionalne stranke Margaret Ferijer izvinila se jer je sa simptomima virusa korona, dok je čekala rezultate testa koji je, ispostavilo se, bio pozitivan, putovala vozom do Londona na zasedanje parlamenta, a potom se sa potvrđenim Covidom-19 vratila vozom u Glazgov.
Poslanica putovala vozom, iako je znala da ima koronu
Foto: Pixabay
Ferijer se nije osećala dobro i uradila je test na Covid-19, ali je ipak iz svoje izborne jedinice u ponedeljak putovala vozom do Londona, gde je govorila u parlamentu.
 
U ponedeljak uveče je dobila pozitivne rezultate testa, ali se uprkos tome u utorak ujutro vratila vozom u Škotsku, prenosi Politiko.
 
Zvanični protokol Velike Britanije predviđa da se ljudi s prvim simptomima virusa korona samoizoluju dok ne dobiju rezultate testa.
 
U saopštenju koje je objavila na Tviteru Ferijer se izvinila i navela da nema opravdanja za svoje postupke i da je o tome obavestila policiju. Ona je navela da je obavestila i Donji dom parlamenta, kao i poslanike sa kojima je bila u kontaktu, koji sada moraju u samoizolaciju.
 
 
Ferijer je bila izuzetno kritična prema savetniku britanskog premijera Dominiku Kamingsu kada je on u maju prekršio mere ograničenja kretanja i tražila je njegovu ostavku.
  • Dulens

    02.10.2020 10:02
    Razmaženi poslanici.
    Pre 30 i kusur godina je postojao manji autobus od izvršnog veća Vojvodine koji je svako jutro išao za Bg. i prevozio zaposlene(i poslanike) koji su radili tamo.Mislim da je to bilo u vreme gradonačelnika Dušana Ilijevića.
  • eho

    02.10.2020 09:17
    komentar
    Kod nas u Srbiji poslanici u Republičkoj Skupštini imaju na raspolaganju automibil i vozača,hotelski smešaj, naknadu za odvojeni život,restoran za ishranu sa simboličnim cenama išto je najveći paradoks 2-3 Skupštinaska zasedanja a plate na godišnjem nivoe.Srbija zemlja izobilja............

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.