Vlada izdvojila 200 miliona dinara za izgradnju autoputa "Vožd Karađorđe"

Vlada Srbije donela je odluku da dodeli 200 miliona dinara Koridorima Srbije za izradu prostornog plana i generalnog projekta za autoput "Vožd Karađorđe", potvrđeno je Tanjugu u tom preduzeću.
Vlada izdvojila 200 miliona dinara za izgradnju autoputa "Vožd Karađorđe"
Foto: 021.rs
Prema ranijim najavama autoput "Vožd Karađorđe" spojiće Šumadiju sa Istočnom Srbijom i to preko teritorija opština Sopot, Mladenovac, Lazarevac, Aranđelovac, Topola, Rača, Lapovo, Velika Plana, Svilajnac, Despotovac i Bor.
 
Autoput će biti veza Istočne, Zapadne i Centralne Srbije sa Beogradom i Vojvodinom na severu, odnosno centralnom i zapadnom Evropom, kao i sa južnim delovima Srbije, odnosno Makedonijom, Bugarskom i dalje sa Bliskim istokom i Azijom.
 
Najavljivano je da bi kod Lazarevca trebalo da bude izgrađena petlja preko koje će biti spojeni sadašnji autoput "Miloš Veliki" i budući "Vožd Karađorđe" što će biti veza ka jugu.
 
Sa Koridorom 10 autoput "Vožd Karađorđe" bi trebalo da bude povezan kod Malog Požarevca.
  • BoeserWolf

    02.10.2020 12:14
    @Sabahudin
    Cemu ta zavist, pa sta ako se povezuju Loznica i Zejcar, makar ce i Zajecarci sad kupovati benzin u BiH
  • Друг Бобан

    02.10.2020 11:51
    Кад се дохвате Обреновић и Карађорђевић и а да буде крви код Лазаревца
  • Dejan

    02.10.2020 11:39
    Srb-i
    Sa tim novcem moze po srbskom cenovniku da se izgradi malo vise od jednog kilometra auto puta ! U EU moze vise od 3 km ! Nema srbska javnost sta da zvace u prazno pred vikend, sad cemo da prebrojavamo mrtve, kon lupeta i laze, tramp dobio koronu, nema pozara,nema poginulih,auu daj nesto glupo prazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.