Zabranjeno objavljivanje dosijea 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Specijalizovano veće za zločine na Kosovu zabranilo je objavljivanje dosijea, koji su prethodnih nedelja na misteriozan način dostavljani veteranima OVK, rekao je advokat Udruženja veterana OVK Tom Gaši.

„Naređeno mi je da, kao predstavnik organizacije veterana OVK od 25. septembra 2020. godine, zatražim od udruženja da obavesti Kancelariju specijalizovanog tužioca ako dobije bilo kakve poverljive ili nejavne informacije, te da ne objavi nijedan od ovih poverljivih materijala“, objavio je Tom Gaši na društvenim mrežama.

Gaši, koji je sa sekretarom organizacije veterana OVK Fatonom Kljinakuom odbio da se odazove saslušanju istražitelja Euleksa u Prištini, smatra da shodno zahtevu iz pisma sudije Specijalnog suda, prethodno objavljivanje dosijea ne predstavlja prekršaj. On ističe da u Specijalnom tužilaštvu u Hagu moraju da istraže svoje redove i otkriju curenje dokumenata. „Curenje ovih dokumenata iz Specijalnog suda i Specijalnog tužilaštva pokazuje koliko je ozbiljan ovaj sud i ovo tužilaštvo koje optužuje samo pripadnike OVK, ali ne optužuje svoje zvaničnike za skandal koji su oni stvorili“, naveo je Gaši.

Predsednik i potpredsednik Udruženja veterana OVK Hisni Gucati i Nasim Haradinaj, nedavno su uhapšeni i odvedeni u Hag. Protiv njih je pokrenut postupak zbog objavljivanja dosijea i dokumentacije Specijalizovanog tužilaštva, koje su navodno dobili od nepoznatih ljudi. Dokumenti su navodno sadržavali svedočenja i podatke o svedocima.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari