Svijet životinja

Najduže čekaju na dom: Danas je dan crnih pasa

Najduže čekaju na dom: Danas je dan crnih pasa
Foto: pixabay.com | Najduže čekaju na dom: Danas je dan crnih pasa

Širom svijeta 1. oktobar se obilježava kao Dan crnih pasa kako bi se podigla svijest o udomljavanju ovih pasa i prevazilaženja predrasuda.

Crni psi su zaista, bez suvišnih i preuveličanih komplimenata, vrlo često najljepši psi, najpametniji, najposebniji i najvjerniji, piše Petmagazine.rs.

Međutim, kao i kod crnih mačaka, tako i kod crnih pasa postoji vjerovanje da donose nesreću, i udruženja za zaštitu životinja i prihvatilišta u cijelom svetu muku muče sa udomljavanjem crnih pasa. Nazivaju ih psima koje je teško udomiti i kažu da ni njima nije jasno zašto se to događa.

Iako boja pasa ne igra nikakvu ulogu u njihovom karakteru ili zdravlju, oni nažalost najduže čekaju na dom. Razlike između crnih pasa i pasa druge boje zapravo uopšte nema, osim u boji dlake.

foto: pixabay.com

Zapamtite, crni psi su kao i drugi, puni ljubavi i bezuslovno će vas voljeti i biće vam zahvalni za pruženi dom.

Izgledaju misteriozno, jednostavnije ih je "držati" čistim, odlično izgledaju na fotografijama, prirodne su grijalice - naučnici kažu da crna boja privlači i apsorbuje toplotu, bićete primijećeni u društvu i slobodni su za udomljavanje u svim veličinama.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije