Fudbaleri Kadiza proslavljaju pogodak (©AFP)
Fudbaleri Kadiza proslavljaju pogodak (©AFP)

Unai doneo, Unai oduzeo: Kadiz sa dva igrača manje slavio na San Mamesu

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.10.20. | 20:34

Sevilja ponovo u nadoknadi do pobede

Pokazuje Kadiz na startu sezone da će biti tvrd orah i mnogo kvalitetnijim timovima od sebe. Osetila je to Sevilja na svojoj koži prethodnog vikenda - slavila tek u nadoknadi meča - oseća sada i Bilbao . Iako je u drugom poluvremenu ostao sa devetoricom na terenu, klub iz Andaluzije je smogao snage da odbije sve nalete Baskijaca i uz dosta sreće slavi na San Mamesu – 1:0 (0:0).

Bilbao je propustio priliku da preko Raula Garsije povede u uvodnim minutima meča, čime je sebi znatno otežao posao u nastavku. Ipak, već na startu drugog poluvremena defanzivac gostujuće ekipe Karlos Akapo je pocrveneo zbog crvenog kartona i ostavio ekipu na cedilu. Morao je Kadiz od tog trenutka još više da suzbije redove, zbog čega se opredelio da napada iz kontri. Na taj način je i stigao do vođstva, mada ga je i sreća pogledala.

Izabrane vesti

Istrčao je Lozano pre isteka sat vremena igre po desnoj strani, uputio centaršut na peterac, a tamo nespretno reagovao Unai Lopez, fudbaler koji je u prošlom kolu sa dva gola doneo bodove Bilbau na gostovanju dok Eibara.

Potom još jedan poklon za domaćina. Iskusni Alvaro Negredo je nakon blagog konakta pao u šesnaestercu Baskijaca, želeći da izvuče penal. Umesto jedanaesterca, zaradio je žuti karton, njegov drugi, te je morao da napusti igru i ostavi ekipu sa devetoricom. Međutim, ni to Bilbau nije bilo dovoljno. Kao ni sedam minuta nadoknade, deset udaraca u drugih 45 minuta i gotovo osamdeset odsto poseda lopte. Kadiz je izdržao.

U drugom meču u istom terminu Sevilja je uz dosta muke savladala Levante – 1:0 (0:0). Iako su bili znatno bolji tim, Andalužani nisu uspevali da slome otpor defanzivno orjentisanog gosta iz Valensije, a i kada je Munir El Hadadi pronašao put do mreže u 67. minutu, VAR ga je poništio zbog faula u finišu akcije.

Nervoza Nerviona najbolje se oslikala reakcijom Đulena Lopetegija u drugom minutu nadoknade, zbog koje je iskusni španski stručnjak zaradio crveni karton, ali je ubrzo mogao da odahne, jer je Jusuf El Nesiri golom svega nekoliko sekundi kasnije iz teške pozicije doneo pobedu Sevilji. 

PRIMERA - 4. KOLO

Utorak

Sosijedad - Valensija 0:1 (0:0)

/Maksi Gomez 75/

Hetafe - Betis 3:0 (3:0)

/Anhel 13, 42, Kukurelja 39/

Sreda

Ueska – Atletiko Madrid 0:0

Viljareal – Alaves 3:1 (2:1)

/Alkaser 13, 67, Moreno 45pen – Mendez 37/

Eibar - Elče 0:1 (0:1)

/Boje 37/

Real Madrid - Valjadolid 1:0 (0:0)

/Vinisijus Žunior 65/

Četvrtak

Bilbao - Kadiz 0:1 (0:0)

/Lopez 57ag/

Sevilja - Levante 1:0 (0:0)

/El Nesiri 90+2/

21.30: (6,00) Selta (4,10) Barselona (1,55)

Granada - Osasuna *odloženo

*** kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraKadizSeviljaLevanteAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara