Kamčatka dobila ministarstvo sreće

Rusko poluostrvo Kamčatka dobilo je ministarstvo sreće u okviru reforme lokalnih vlasti, saopštio je njen guverner.
Kamčatka dobila ministarstvo sreće
Foto: Pixabay
"U toku je reforma vlasti na teritoriji Kamčatke i odlučili smo da formiramo ministarstvo sreće", izjavio je guverner Oblasti Kamčatke Vladimir Solodov i objasnio da je cilj da se "stotine hiljada ljudi svakog dana pomalo usreći".
 
Zvaničan naziv novog resora je "Ministarstvo za socijalnu zaštitu i porodičnu politiku, ali ukratko, reč je o sreći", precizirao je guverner.
 
On je, međutim, istakao da će se to ministarstvo, iako se u nazivu ne pominju ugrožene kategorije stanovništva, "naravno, brinuti o osobama u teškoj situaciji.., a radićemo na tome da one budu prosperitetne, srećne, a ne samo da se rešavaju teški problemi", dodao je Solodov.
 
Ovaj 38-godišnji gradski odbornik pobedio je na septembarskim izborima za guvernera na kojima se kandidovao kao nezavisan kandidat, ali je imao podršku vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.
 
Kamčatka je jedan od najudaljenijih i najteže dostupnih ruskih regiona na krajnjem istoku zemlje, ima oko 313.000 stanovnika, ali njihov broj se smanjuje iz godine u godinu. Region je bio zatvoren do raspada Sovjetskog Saveza zbog brojnih vojnih objekata, ali se sada otvara za turizam.
 
Neke zemlje poput Ujedinjenih Arapskih Emirata i Butana već imaju takozvana ministarstva sreće.
  • Kaja

    02.10.2020 12:37
    Seti se priče o kralju Midi koji je sve što bi dotakao pretvarao u zlato. Zar misliš da je bio srećan?
  • bangbro

    01.10.2020 14:11
    Da mi je njihovog zlata i ja bih pravio minostarstvo srece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.