UBISTVO MIGRANATA JE CRVENI ALARM U BiH! Nešić: Građanima da se kaže istina KO SU, odakle su i gde idu migranti! (VIDEO)
Foto: AP / Kemal Softic

UZNEMIRENI GRAĐANI

UBISTVO MIGRANATA JE CRVENI ALARM U BiH! Nešić: Građanima da se kaže istina KO SU, odakle su i gde idu migranti! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina -

Sukob migranata u Bihaću, u kojem je ubijeno dvoje i povređeno 18 osoba, crveni alarm je za institucije u BiH, izjavio je danas predsednik DNS Nenad Nešić i pozvao nadležne da, napokon, donesu sistemske mere i ojačaju kapacitete za rešavanje ovog problema.

Nešić je naglasio da oni koji su do sada opstruisali donošenje sistemskih mera za rešavanje migrantske krize treba da snose odovornost za sve što ta kriza izaziva.

"Vreme je da se građanima kaže znaju li nadležni ko su i odakle su migranti koji ulaze u BiH, šta su radili u zemljama iz kojih dolaze i kuda su krenuli, postoji li plan za rešenje krize ili se planira da ostanu ovde", naveo je Nešić, prenela je RTRS.

foto: Youtube prtscr / USKinfo.ba

On je upozorio da je pitanje prolaska migranata kroz BiH prevashodno bezbednosno, pa tek onda humanitarno.

"Briga za ljude i živote svih građana mora biti prioritet. Ljudi treba da se osećaju zaštićeno u svojoj zemlji, da se osećaju sigurno dok hodaju ulicom, da nemaju strah za svoju imovinu ili strah da puste decu samu do škole", naveo je Nešić.

U sukobu migranata u Bihaću ubijena su dva migranta, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / USKinfo.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track