SUĐENJE TROSTRUKOM UBICI IZ SPLITA Filip neće davati iskaz, a bratu je poručio: Ne mogu više da te čuvam, pod ključem sam
Foto: Printscreen: Facebook/Filip Zavadlav

hrvatska

SUĐENJE TROSTRUKOM UBICI IZ SPLITA Filip neće davati iskaz, a bratu je poručio: Ne mogu više da te čuvam, pod ključem sam

Hrvatska -

Advokat Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta u sredu kako bi u petak sva saslušanja mogla biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz.

Na prvo od tri ročišta koja će se održati ove nedelje sud je pozvao šest svedoka, no dvojica, otac Ante i brat Stanislav, odbili su da svedoče.

Zavadlav je u jednom trenutku s optuženičke klupe poručio bratu: Budi u komuni, ne mogu te više čuvati, pod ključem sam.

Brat Stanislav je, pre nego što je izašao iz sudnice, zamolio sudiju da razgovara s bratom.

Drugi svedok je rekao kako se s Filipom do tada nije čuo tri godine, a Filip mu je pričao o devojci s kojom je raskinuo. Svedok je na sudu ispričao i kako mu je Filip u 3 ujutro poslao poruku u kojoj je stajalo: “Moli za moju dušu”. Kasnije tog dana Filip je krenuo u krvavi pohod. Oba svedoka su rekli kako su znali da je Filip nabavio kalašnjikov.

Jedan je rekao kako je Filip poručio da mu puška treba za samoobranu. Zajedno su išli na područje Trogira gde su pucali iz nje. Ispucali su oko 30 metaka. Advokat Filipa Zavadlava, Branko Šerić rekao je nakon ročišta u sredu kako bi u petak mogla sva saslušanja biti gotova. Iako još nije sigurno, prema svemu sudeći, Filip neće davati iskaz.

“On izgleda dobro, ali nije dobro. Šta se krije čućemo u petak”, poručio je advokat Šerić nakon ročišta. U petak bi na sud trebalo da dođu veštaci koji će reći svoje mišljenje o Filipovom stanju.

“Ukoliko ne dođe do dopune ili novog veštačenja, onda bi to moglo biti to. S time da neće u petak biti završne reči, ne očekujem to”, dodao je.

Na pitanju jesu li postojale određene pretnje prema Filipu, Šerić je rekao da mu je teško o tome govoriti te kako bi to bio “doprinos oštećenika”

“U konkretnom predmetu tog doprinosa nije bilo. Čuli smo roditelje dvojice stradalih, ubijenih, koji su rekli da njihovi sinovi nisu ničime uzrokovali ponašanje moga branitelja”, poručio je Šerić.

Kurir.rs/24sata.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja