Lebrona i dalje "peče" Novicki 2011: Jedan potez može da preokrene seriju

Lebron Džejms opisao je reakciju Los Anđeles Lejkersa nakon zaostatka protiv Majami Hita u prvom meču finala NBA lige.

Izvor: AK

Četvrtak, 01.10.2020.

10:00

Lebrona i dalje
Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

Lejkersi su gubili 23:10 u petom minutu, da bi od tog trenutka nadigrali Hit 75:30 i poveli 1-0.

Pročitajte još Majami nokautiran za poluvreme – Lejkersi nadmoćno do 1-0

"Obratili smo pažnju na detalje. Mislim da na početku nismo igrali dovoljno fizički jako. Morali smo da osetimo koliko snažno igra Majami. Udarili su nas po ustima i to smo osetili. Znali smo koliko jako treba da igramo, od tog trenutka kada je bilo 23:10, počeli smo da igramo u okviru svojih mogućnosti. Počeli smo da letimo. Da zaustavljamo u odbrani, da bolje delimo loptu napadu", rekao je Džejms.

Uprkos apsolutnoj dominaciji u prvom meču, Džejms upozorava da ništa nije završeno.

Pročitajte još Košmarno veče za Hit – Dragić verovatno završio seriju
"Imamo još mnogo posla. Posao nije završen. Nećemo se zadovoljiti samo jednom pobedom. Najbolji učitelj u životu je iskustvo. Imao sam trenutaka u karijeri kada misliš da imaš potpunu kontrolu, a onda jedan potez, jedna akcija promene smer cele serije. Uvek se setim druge utakmice finala 2011. sa Majamijem protiv Dalasa kod kuće. Vejd je pogodio trojku odmah pored njihove klupe. Mislim da smo poveli 13 ili 17 razlike. Od tog trenutka Dalas je napravio paklenu seriju koju je završio Novicki polaganjem levom rukom i "ukrao" nam utakmicu. To me (psovka) peče i dan danas. Zbog toga uvek kažem da je iskustvo najbolji učitelj, a imam mnogo iskustva. To me učinilo ovim kakav sam danas", istakao je Lebron.

Drugi meč serije igra se u noći između petka i subote od 3 sata po našem vremenu, a treći u ponedeljak ujutru u 1.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: