Vučić: Kompletna revizija podataka o broju umrlih od kovida, država ništa nije krila 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uraditi kompletnu revizuju podataka o broju umrlih od kovid-19 i poručio da država ništa nije krila.

„Srbija će uraditi kompletnu reviziju za svaku smrt, za svakog čoveka, da vidimo kako to izgleda. A to će da rade kliničari”, poručio je Vučić i dodao da ne misli da će tu biti mnogo velikih razlika.

On je rekao da država ništa nije krila i da će transparentno raditi i u budućnosti.

Vučić je naveo da će Srbija uvesti vakcine kada bude sigurna u njihov kvalitet, kao i da će biti naručena iz zemlje za koje domaće agencije i lekari budu rekli.

„Ako bude više dobrih vakcina, dobićete više dobrih vakcina, ako bude jedna jednu. Te vakcine su skupe, one se po dozi kreću između 20 i 27 evra“, rekao je Vučić i dodao da su to dve doze, te da će država po čoveku platiti između 2.000 do 3.000 dinara.

Govoreći o neslaganju podataka o broju preminulih od korona virusa, Vučić je rekao: „Ponosan sam na sve lekare, niko od nas nije slagao nijednu jedinu reč. Čuo sam se sa ljudima iz Batutua oni kažu da imaju manje umrlih“.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je informacija da je umrlo tri puta više ljudi od korona virusa netačna i da nema ništa više da doda.

Novinarka televizije N1 pitanje o neslaganju podataka o broju preminulih postavila ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru, a Vučić je rekao da će on odgovoriti.

Novinarka ga je pitala da li je on ministar zdravlja, a Vučić je rekao da su mediji davno rekli da je on „sve“. On je novinarki zahvalio na „divnom pitanju“ i prilici što mu je pružila priliku da na to pitanje odgovori.

„Imaćemo vakcinu protiv korona virusa koju odobre naši lekari“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija biti „na početku kolone” među zemljama koje će nabaviti vakcinu protiv korona virusa i da će vakcina ili više njih biti uvezene kada budu sigurni u njihov kvalitet.

Vučić je prilikom obilaska gradilišta nove kovid bolnice na vojnom kompleksu u Batajnici rekao da vakcina neće biti birana po zemlji porekla, već u skladu sa lekarskim protokolima.

„Moraćemo da dobijemo sastav vakcine a ne samo gotov proizvod. Ako bude više dobrih vakcina imaćemo više vakcina, ako je jedna dobra imaćemo jednu”, rekao je Vučić.

On je rekao da se za sada najavljuje da će vakcina protiv korona virusa koštati između 20 i 27 dolara, kao i da će troškove vakcine za one koji treba da je prime pokriti država.

Oko 70 miliona evra za izgradnju i opremanje kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u izgradnju nove kovid bolnice u Batajnici država uložila nešto više od četiri milijarde dinara, dok je više od dve milijarde dinara uloženo u kovid objekat koji se gradi u Kruševcu.

Vučić je prilikom obilaska gradilišta u Vojnom kompleksu „Zemun ekonomija” u Batajnici rekao da je za opremanje ove dve bolnice potrebno izdvojiti još oko dve milijarde dinara, odnosno da je oko 70 miliona evra ukupno bilo potrebno neplanirano izdvojiti iz republičkog budžeta, što je posledica epidemije korona virusa.

https://www.instagram.com/p/CFyrEekJJz7/

Vučić je rekao da će objekat koji se gradi u Batajnici biti multifunkcionalan, da će moći da se koristi i za druge namene, nakon završetka epidemije korona virusa.

Prema njegovim rečima oko 170 miliona evra uloženo je u izgradnju novih, odnosno rekonstrukciju zdravstvenih objekata u Srbiji „bez Kliničkog centra”.

On je rekao da bolnica u Batajnici mora da bude gotova do 1. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari