Gotovo, Mendeš doveo Murinju još jednog!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 01.10.2020.
08:52
Izvor: Sportske.net

Kraj mukama.

EPA-EFE/Neil Hall / Pool
EPA-EFE/Neil Hall / Pool

Povezane vesti

Pisali smo juče, Totenhem nikako nije uspevao da pronađe napadača Murinju.

U januaru su hteli Vilijana Žozea, Pjonteka, Ze Luisa, nisu nikoga uspeli da angažuju, da bi se ovog leta povezivali sa plejadom novih golgetera.

Vut Vehorst, Arkadijuš Milik, Luka Jović, Edinson Kavani, Bas Dost, Habib Dijalo, Kalum Vilson, Džošua King, Oli Votkins, na kraju i Kristijan Benteke, ali uprava nije uspela da dovede nijednog od pomenutih fudbalera na kraju.

U pomoć je poslednji čas priskočio Murinjov čovek, portugalski superagent Žorž Mendeš.

Naime, kako javlja Fabricio Romano, Totenhem je dogovorio dolazak Karlosa Vinisijusa iz Benfike u svoje redove!

Mendeš zastupa ovog 25-godišnjeg fudbalera, a ugovorena je pozajmica do leta 2021. godine, uz opciju otkupa za 45 miliona evra.

Vinisijus savršeno odgovara onome što je Murinjo tražio, visok je 190cm, snažan je, a opet tehnički odlično potkovan. Najvažnije je i da se još uvek nije dokazao na velikoj sceni i Premijer liga će mu sasvim sigurno predstavljati veliki izazov, te mu motiva neće nedostajati.

Karlos Vinisijus
foto: EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

U Evropu je stigao 2018. godine, kada je potpisao za Napoli, ali za klub sa "San Paola" nije odigrao nijedan zvaničan meč.

Bio je na pozajmicama u Rio Aveu i Monaku, istakao se u Portugaliji, pa ga je Benfika otkupila leta prošle godine za 17 miliona evra, stavili su mu i otpusnu klauzulu od 100 miliona evra.

Dao je gol na debiju, već u novembru prošle godine upisao i prvi het-trik protiv Maritima, imao je odličnu sezonu, na 47 nastupa postigao je 24 pogotka.

Ipak, dolaskom Žorža Žesusa ostao je bez mesta u ekipi, pa je Totenhem došao u pravi čas.

Baner 10

Ostaje da se vidi da li će u narednih par dana Sparsi uspeti da dovedu još jednog štopera, Murinjo će večeras protiv Makabi Haife na mestu centralnog defanzivca oprobati Bena Dejvisa, kojem nije strano da igra na tom mestu, dok će levo dobiti priliku Rajan Sesenjon, koji je navodno pred odlaskom na pozajmicu.

Poznato je da je želja Škrinijar, ali je Slovak igrao od prvog minuta za Inter protiv Beneventa u pobedi 5:2 i generalno je veoma skup za "Pevce", jedino kao opcija preostaje još Antonio Ridiger, videćemo da li je Čelsi spreman da ga pusti u redove lokalnog rivala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Thursday, 01.10.2020
12:06

Odlicno ! Sada jos Skriniar i cini mi se da je Top 4 zagarantiran