Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
ZADOVOLJAN SASTANKOM U BRISELU Dodik: BiH sledeće godine dobija KANDIDATSKI STATUS (VIDEO, FOTO)

ZADOVOLJAN SASTANKOM U BRISELU Dodik: BiH sledeće godine dobija KANDIDATSKI STATUS (VIDEO, FOTO)

Srpski član Predsedništva Milorad Dodik izjavio je u Briselu da je zadovoljan obećanjem zvaničnika Evropske unije da će BiH sledeće godine najverovatnije dobiti kandidatski status.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Milorad-Dodik-2 Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Milorad-Dodik-2

Nakon sastanka članova Predsedništva sa predsednikom Evropskog parlamenta Davidom Sasolijem, komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Oliverom Varheljem i potpredsednikom Evropske komisije zaduženim za spoljne poslove Žozefom Boreljom, Dodik je rekao da je ohrabren i predlogom novog pristupa rešavanju migrantske krize i ekonomskom podrškom za infrastrukturne projekte, piše RTRS.

– Paket ekonomske podrške, koji se usaglašava i trebao bi vode biti usvojen sledeći utorak, podrazumiva izgradnju komunikacija, auto-puteva, železnica, plinovoda između glavnih gradova zemalja Zapadnog Balkana. Biće određeni i koridori, pa ćemo i mi uskoro početi da pripremamo dokumentaciju za te projekte. Utvrđeno ih je 18 za celi Zapadni Balkan – naveo je Dodik.

Utvrđena je i nova migrantska politika.

- To znači zadržavanje migranata na granicama i izbacivanje svih koj su se ovde zatekli bez osnova - pojasnio je Dodik na konferenciji za novinare nakon održanih sastanaka u Briselu.