"Eksperti su ocenili, ako ne preduzmemo hitne korake, bićemo na ivici provalije"

Izraelska vlada odlučila je danas da poošti mere zatvaranja radi suzbijanja koronavirusa, nakon što je zabeležen alarmantan porast broja novozaraženih.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.09.2020.

08:57

Tanjug/AP Photo/Oded Balilty

U Izraelu je 18. septembra uveden drugi karantin od početka epidemije, ali je tokom proteklih nedelju dana dnevni broj novozaraženih dostigao skoro 7.000 u zemlji sa oko devet miliona stanovnika, a juče je zabeležen 6.861 novi slučaj koronavirusa, što je rekordan porast.

Zbog toga su pojedine bolnice ozbiljno preopterećene, prenosi Rojters.

Novim merama koje stupaju na snagu sutra, predviđeno je zatvaranje još nekih radnji i uvođenje novih ograničenja putovanja, javili su izraelski mediji nakon sednice vlade koja je okončana kasno sinoć.

Premijer Benjamin Netanjahu je rekao da su eksperti ocenili da, "ako se ne preduzmu hitni i teški koraci, zemlja može da dođe na ivicu provalije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: