Učenici oslikali urbane gradske površine i pozvali decu na pokret

08:09:00 24.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U okviru ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti učenici Škole za dizajn „Bogdan Šuput“ oslikali su urbane gradske površine u Novom Sadu i to četiri dečije igre na otvorenom, na četiri lokacije u gradu.

Učenici oslikali urbane gradske površine i pozvali decu na pokret


Kako navode organizatori akcije EU info kutak u Novom Sadu, želja im je da podstaknu decu da provode više vremena na vazduhu i da budu fizički aktivna i zdrava.

Na Sunčanom keju, kod ulaza na Štrand osikana je skakaonica za decu, koju je osmislila učenica trećeg razreda srednje umetničke škole Bogdan Šuput, Julija Karaseva. Na slici je petrovaradinski „Pijani sat“, simbol Novog Sada i skakaonica u dalj. Skakaonica simbolično predstavlja grad koji prelazimo u jednom skoku.

Učenici oslikali urbane gradske površine i pozvali decu na pokret


Dečije igre oslikane su i na platou Srpotskog centra „Slana bara“ na Klisi, na trotoaru ispred Hrama Svetog Save na Novom naselju, te na raskrsnici Bulevara kralja Petra I i Bulevara oslobođenja.

Učenici oslikali urbane gradske površine i pozvali decu na pokret


Evropska nedelja mobilnosti ove godine obeležena je od 16. do 22. septembra, a tema odražava ambiciozni cilj da Evropa postane ugljenično neutralan kontinent do 2050. godine – odnosno da emituje onoliko ugljen-dioksida koliko priroda može da apsorbuje, uklanjajući tako jedan od glavnih faktora klimatskih promena.

Nedelja mobilnosti prvi put je održana 2002. godine i ima za cilj da poboljša javno zdravlje i kvalitet života promovisanjem čiste mobilnosti i održivog gradskog prevoza. Kampanja daje ljudima priliku da istraže ulogu gradskih ulica i eksperimentišu sa praktičnim rešenjima za rešavanje urbanih izazova, poput zagađenja vazduha.

foto: EU info point Novi Sad


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1001.6 mb
Vetar: 1 m/s, S
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?