Potvrda sa sajta Barselone (©FC Barcelona)
Potvrda sa sajta Barselone (©FC Barcelona)

Poslastica za treću smenu: Suarez zvanično u Atletiku, Barseloni 6.000.000 od bonusa

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 00:23

Potvrda stigla od Atletika i Barselone

Saopštenje Barselone bilo je izuzetno kratko i šturo. Luis Suarez je zaslužio mnogo više posle šest godina u klubu, te jedne Lige šampiona i četiri titule prvaka Španije, između ostalog. I sve to se desilo u pet minuta do ponoći.

Luis Suarez je novi fudbaler Atletika i to je ono najvažnije! Posle dva dana previranja, obrta i suza Pistolero je rekao poslednje zbogom Barseloni, pokupio se i otišao, a onda prošao lekarske preglede i potpisao ugovor s Rohiblankosima na dve godine. Barselona nije uspela u svojoj nameri da dobije 10.000.000 evra na ime obeštećenja, jer su iz Madrida jasno i glasno poručili da nemaju nameru da plate ni cent. Na kraju neće biti nikakvog obeštećenja, ali će Barseloni u dogledno vreme pripasti 6.000.000 evra na ime bonusa. Naravno, pod uslovom da ih Suarez i Atletiko aktiviraju.

Izabrane vesti

“Barselona se zahvaljuje Luisu Suarezu za posvećenost i izuzetnu želju, te mu želi sreću u nastavku karijere“, bilo je jedino što je stajalo u poruci na Barseloninom sajtu, uz detalj o finansijskom aspektu posla. 

Suarez je Kamp Nou napustio sa 198 pogodaka i ispred njega ostali su samo Cezar Rodrigez (238) i Leo Mesi sa neverovatnih 634 pogotka. Uprkos povredi koja ga je dugo odvojila od terena, on je prošlu sezonu završio s 21 pogotko. Njegova najbolja sezona u Barseloni bila je 2015/16, kada je osvojio Zlatnu kopačku sa 40 ligaških golova, čime je tada prekinuo Mesi – Ronaldo hegemoniju koja je trajala punih deset godina. Zajedno sa Mesijem i Nejmarom predvodio je jedan od najuticajnijih trilinga u istoriji Barselone, koji je klubu doneo drugu tripletu i to pod vođstvom Luisa Enrikea.

Iako ima 33 godine, Luis Suarez stiže kao astronomsko pojačanje za Rohiblankose koji su se protekle sezone žestoko mučili sa golovima. Alvaro Morata je otišao na pozajmicu u Juventus, pa će Suarez zajedno sa Dijegom Kostom činiti napadački tandem za predstojeću seoznu.

Na klupi Argentinac Dijego Simeone, u napadu partner Brazilac, on Urugvajac. Biće jako zanimljivo...



tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara