Omonija neka slavi Ligu Evrope, Ranđelović i El Arabi razbili antifudbal (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.09.20. | 22:54

Olimpijakos nosi veliku prednost u Nikoziju (2:0), šest golova u Moldeu (3:3), Dinamo Kijev slavio u Gentu (2:1)

Navijači Crvene zvezde verovatno sebi još uvek ne mogu da objasne kako je večeras u Pireju umesto njihovog kluba gostovala Omonija, a nakon utakmice na Karaiskakiju im je sigurno još teže. Kiparski klub nije uspeo da stvori krštenu priliku za 90 minuta utakmice, tolalnim antifudbalom pokušao je da zaustavi ekipu Pedra Martinsa i umalo je uspeo u tome. Ipak, ekipu Heninga Berga nadmudrio je Lazar Ranđelović. Brzonogi srpski vezista iznudio je jedanaesterac za svoj tim u 69. minutu koji je potom u vodeći pogodak pretvorio Matje Valbuena. Praktično svaku dilemu po pitanju plasmana u grupnu fazu Lige šampiona odličnim golom u drugom minutu razrešio je El Arabi - 2:0 (0:0).

Prednost grčkog kluba nije ogromna, ali se čini da je sasvim dovoljna za revanš jer ne vidimo način kojim Bergov tim može do seznazicije na svom terenu. Kiprani će večeras imati zamerke na prelomni trekutak kod dosuđenog penala za domaće, s obzirom da se na ponovljenom snimku videlo kako Ranđelović drži za ruku i povlači Jana Lecjaksa koji potom rukom zaustavlja loptu. Ipak, arbitar Dani Makeli nije video ništa sporno, baš kao ni arbitri iz VAR sobe.

Izabrane vesti

Olimpijakos se mučio u prvom poluvremenu, stvorio je tek dve dobre prilike koje u pogotke nisu uspeli da pretvore Valbuena i Fortunis. Pedro Martins je pogodio sa izmenama u 59. minutu, kada su umesto Fortunisa i Masurasa ušli igrači odluke El Arabi i Ranđelović. Marokanski napadač je sjajno reagovao u nadoknadi, odlično se oslobodio svojih čuvara, prebacio loptu na levu nogu i toposvki šutirao sa oko 20 metara udaljenosti.

Spektakularan meč viđen je u Moldeu, gde je Ferencvaroš uspeo da ispusti dva gola prednosti, ali je na kraju stigao do zasluženog remija (3:3). Mađarski velika je sada na dobrom putu da se posle 25 godina čekanja vrati u grupnu fazu Lige šampiona.

Molde je spavao skoro sat vremena igre, što su gosti iskoristili i golovima Bolija i Uzunija sve do 55. minuta utakmice imali ogromnih 2:0 na svom kontu, ali onda potpuno pali. Lejk Džejms je smanjio rezultat u 55. minutu, dok je deset minuta kasnije izjednačio Markus Ejkrem. Za potpuni preokret bio je odgovoran Martin Elingsen u 83. minutu, ali to nije bio kraj drame. Tri minuta pre kraja utakmice dosuđen je jedanaesteac za goste, a konačan rezultat postavio je Igor Karatin.

Liga Evrope će ove sezone biti "puna kapa" i za Gent, koji je večeras na svom terenu poražen od kvalitetnijeg Dinamo Kijeva (1:2). Doduše, domaćin je bio potpuno osakaćen na terenu od 53. minuta kada je Roman Bezus zaradio drugi žuti karton.

Kijevljani su i pre tog trenutka bili bolji rival na terenu, a nakon toga su se u potpunosti pitali za konačan ishod. Ključni pogodak na meču postigao je Karlos De Pena u 79. minutu utakmice.

Dimamo je na ovom meču prvi put poveo još u devetom minutu golom Vladislava Suprijage, ali se domaćin vratio u život Tima Klajndiensta u završnici prvog poluvremena. Ipak, sve je promenilo isključenje Bezusa, koji je samo tri minuta ranije zaradio prvu javnu opomenu.

LIGA ŠAMPIONA, PLEJ-OF (PRVI MEČEVI)

Utorak

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)

/Klaeson 39pen, Kabelja 70 - Pelkas 32/

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)

/Biton 9 - Šobošlaj 49, Okugava 57/

Slavija Prag - Midtjiland 0:0

Sreda

Gent - Dinamo Kijev 1:2 (1:1)

/Klajndienst 41 - Suprijaga 9, De Pena 79/

Molde - Ferencvaroš 3:3 (0:1)

/Džejms 55, Ejkrem 65, Elingsen 83 - Boli 7, Uzuni 52, Karatin 87/

Olimpijakos - Omonija 2:0 (0:0)

/Valbuena 69, El Arabi 90+2/


tagovi

Lazar RanđelovićJusef El Arabi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara