Antonio Ridiger (©reuters)
Antonio Ridiger (©reuters)

Ridiger i Bakajoko u paketu za Pariz? PSŽ se nada pozajmicama, Čelsi parama

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.09.20. | 18:44

Prvak Francuske krenuo po dva potpisa na Stamford Bridžu, Roma i Barsa takođe u trci za Nemca

Čeka se još zvanična objava transfera Eduarda Mendija, možda i kupovina Deklana Rajsa, sada je vreme da Čelsi u poslednjih desetak dana prelaznog roka smanji platni spisak i napuni kasu.

Vest dana iz Zapadnog Londona nije potpis Eduarda Mendija, pošto se još čeka da senegalski golman bude predstavljen, već potencijalni odlazak Antonija Ridigera u PSŽ! Pošto ga nije bilo ni u protokolu za susret sa Liverpulom, svima je postalo jasno da se u Ridigerovom slučaju nešto ozbiljno dešava, a sada su karte otkrivene. Pari Sen Žermen je u potrazi za adekvatnim štoperom, naslednikom Tijaga Silvekoji je prešao u Čelsi ovog leta kao slobodan igrač – pokucao na vrata Stamford Bridža i sa Čelsijem otvorio pregovore. Paralelno s ovim poslom, Leonardo i njegovi saradnici rade i na mogućem dovođenju Tjemuea Bakajoka, jer je Tomasu Tuhelu potreban centralni vezista nešto defanzivnijih karakteristika.

Izabrane vesti

Prema svim dosadašnjim najavama, Ridigera neće biti u kombinaciji za večerašnji susret s Barnslijem u Liga kupu, jer Nemac želi da ostane zdrav kako bi mogao da ostvari izlazni transfer i dobije ono što želi – standardno mesto u prvom timu i veću minutažu. Kod u Čelsiju nije dobio i pred kraj prošle i na startu ove sezone odigrao je samo jednu utakmicu kao starter, pošto su kod Frenka Lamparda prednost dobili Andreas Kristensen i Kurt Zuma. Uskoro bi u tu jednačinu trebalo da se umeša baš Tijago Silva, tako da bi Ridigerovo vreme na terenu bilo maksimalno ograničeno. Čelsiju je ovo leto poslednja šansa da proda Nemca za neki ozbiljniji novac, pošto ima ugovor na još dve godine, međutim... PSŽ se nada da će Čelsi pristati na dve pozajmice.

U Zapadnom Londonu jesu za takvu kombinaciju za Bakajoka, po formuli 5.000.000 evra odmah, uz opciju otkupa na 45.000.000 evra. Čelnici pariskog kluba žele da smanje visinu obeštećenja za 10.000.000 evra, tako da ceo posao izađe na 40.000.000 evra. Tu će suštinski biti pitanje kompromisa. Čelsi bi pristao da pozajmi i Ridigera, ako bi mu PSŽ garantovao dobru zaradu narednog leta. Naknadno je Kiker objavio da su se u trku za Ridigerov potpis uključili još Barselona i Roma! Ima rezona, jer oba kluba jure po jednog štopera. Barselona partnera Đeraru Pikeu, a Roma na sve strane traži jednog kvalitetnog centralnog beka. Ridiger je u Čelsi i stigao iz Rome pre tri godine za 35.000.000 evra, a ako ne bude ništa oko toliko čekanog transfera Krisa Smolinga, Vučica bi mogla da se uozbilji po ovom pitanju...

Bakajokova pozicija je priča za sebe. On ima ugovor do juna 2022. godine, a Čelsi želi da ga se ratosilja po svaku cenu jer se ispostavio kao jedan od većih promašaja u klupskoj istoriji. Milan je takođe u igri, ali Rosoneri nemaju taj novac da odmah plate njegov transfer, niti su spremni da rizikuju da skupo plate ni narednog leta.



tagovi

Antonio RidigerTjemue BakajokoLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Čelsi
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara