Beograd dobio prve palme, zasađeno šest stabala na Kalemegdanu

Zelenilo Beograd danas je ispred paviljona "Cvijeta Zuzorić" na Кalemegdanu zasadilo palme i to je prvi put da su na javnoj zelenoj površini u Beogradu zasađena stabla palmi, saopšteno je iz tog javnog komunalnog preduzeća.
Beograd dobio prve palme, zasađeno šest stabala na Kalemegdanu
Foto: Pixabay
Zasađeno je šest stabala, a sadnice iz Španije su visokog kvaliteta i veoma dobro, bez oštećenja, podnose temperature do 15 stepeni ispod nule.
 
Stručnjaci Zelenila odabrali su primerke visine oko 3,5 metra, jednakog rasta, a palme su zasađene u dva reda po tri stabla, "kako bi se naglasio ulazak u park Кalemegdan i prilaz paviljonu".
 
Kako se objašnjava, zbog klimatskih promena zime u Beogradu su postale blage i bez ekstremno niskih temperatura, pa se zato otvorila mogućnost da se zasade palme, koje do sada nisu bile karakteristične za ovo podneblje.
 
Tokom zimskih meseci stabla će se štititi povezivanjem krošnje i zaštitom debla od niskih temperatura.
  • Marko

    11.11.2020 20:23
    Uspece
    U novom sadu ima ista palma godinama napolju nije joj nista.na limanu iza ambulante
  • nas

    24.09.2020 08:32
    "vodja"
    je shvatio da beogradu nista drugo ne nedostaje osim GLOMAZNIH SPOMENIKA , CRKVENOG MOZAIKA i PALMI ! ljubi ga majka tako produhovljenog......
  • fale

    24.09.2020 07:21
    URME I KOKOSI
    a mogo bi i kiwi...banane....ananas...mango....papaja.........pa da pospesimo izvoz kad vec ne ide sa malinama, jabukama,.........a i za domace trziste, jer ovo sto nama uvaljuju na pijaci je potpuno bezukusno i jadno.........

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.