Nemački šef diplomatije u karantinu zbog korone

Nemački šef diplomatije Hajko Mas ušao je u samoizolaciju pošto je jedan od njegovih telohranitelja testiran pozitivno na kovid-19, saopštila je danas portparolka njegovog minstarstva.
Nemački šef diplomatije u karantinu zbog korone
Foto: Pixabay
Masu je urađen prvi test na korona virus danas i bio je negativan, dodala je ona.
 
"Ministarstvo spoljnih poslova utvrđuje u saradnjji sa zdravstvenim službama da li su druge osobe pogođene i koje mere treba preduzeti", rekla je portparolka dodajući da će odgovarajuće osobe biti uskoro obaveštene.
 
Hajko Mas je u ponedeljak učestvovao na sastanku minstara spoljnih poslova EU u Briselu, kao i na neformalnom doručku sa beloruskom opozicionarkom Svetlanom Tihanovskajom.
 
Nemačka kancelarka Angela Merkel je takođe u martu, na vrhuncu pandemije, otišla 14-odnevni karantin u svojoj kući saglasno sa zakonom posle kontakta sa lekarom pozitivnim na novi korona virus. Ona je testirana na virus i bila je negativna.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet