Nadal i Đoković (©Reuters)
Nadal i Đoković (©Reuters)

Rolan Garos 2020 – Kralj šljake je prvi favorit, Novak spreman za oduzimanje trona

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.09.20. | 13:30

Treći kandidat za osvajanje Dominik Tim

Kvalifikacije za Rolan Garos već su u toku, mečevi glavnog žreba startuju od ponedeljka. Neće biti Rodžera Federera, koji je odustao od učešća, a prvi favorit za osvajanje Otvorenog prvenstva Francuske kao i obično biće Rafael Nadal. Jednostavno tako mora da bude kada je u pitanju teniser koji je osvajao, u normalnim uslovima drugi Gren Slem sezone, čak 12 puta.

Od 2005. godine samo u tri navrata Španac nije podizao pehar, 2009, 2015. i 2016. godine. Upravo je pre četiri godine Novak Đoković uzeo za sada jedini Rolan Garos savladavši Endija Mareja u četiri seta. Svetski broj jedan je postavljen za favorita broj dva. Igrao je Novak duge mečeve na nedavno završenom Mastersu u Rimu, u finalu savladao Dijega Švarcmana u dva seta i podigao peti pehar u Foro Italiku. Dao je naznaku da će nešto slično ponoviti na jednoj od četiri najveće pozornice koje tenis može da ponudi, jer kako je rekao, nije odigrao najbolji tenis života na šljaci. Dakle, prostor za još bolje partije i te kako postoji. Zato se nadamo da će vlasnik 17 grend slem titula postati vlasnik još jedne, druge na stadionu Filip Šatrije.

Izabrane vesti

KVOTE ZA POBEDNIKE ROLAN GAROSA

Nadal u četvrtfinalu Rima porazom od Dijega Švarcmana (0:2) pokazao da je ranjiv, ali na Rolan Garosu je uspevao da pobedi Đokovića čak šest puta u sedam okršaja. Naravno da istinski ljubitelji belog sporta priželjkuju finale velikih rivala koji su se sastajali 55 puta. Đoković vodi u međusobnom skoru 29-26. Ipak, mina u polufinalu obojici tenisera, a žreb će precizirati kome, mogao bi da bude Dominik Tim, treći favorit za naslov najboljeg na RG 2020. Kvota na Austrijanca je 3.50 jer je izraziti specijalista za šljaku i biće nošen ogromnom injekcijom samopouzdanja u vidu osvajanja US Opena koji mu je bio prvi grend slem karijere. Teško da bi bilo tako da Novak nije diskvalifikovan, ili da je nastupao Rafael Nadal. Prvi sledeći kandidat je Stefanos Cicipas sa kvotom 20, a pored njega iz senke će vrebati još Aleksander Zverev, Dimitri Medvedev i Stan Vavrinka, najbolji na pariskoj šljaci iz 2015. godine.

Od srpskih predstavnika neće biti Viktora Troickog koji je zaustavljen u kvalifikacijama, dok će se u glavnom žrebu naći Dušan Lajović, Filip Krajinović i Miomir Kecmanović. Među nosiocima u glavnom žrebu koji je na programu u nedelju 27. septembra neće biti samo Kecmanović. Novaku Đokoviću logično ide epitet prvog nosioca.

Kada je reč o konkurenciji dama, prva teniserka sveta Ešli Barti neće igrati u prestonici Francuske, pa zvanje prvog favorita ide u ruke Simone Halep, koja je 2018. osetila slast osvajanja Rolan Garosa. Procenjeno je da posle Rumunke, navjiše šansi za osvajanje turnira ima Garbinje Muguruza koja zauzima tek 15. mesto na WTA listi. Ali to ne treba previše da čudi, jer kod dama je sve moguće, a osvajač drugog Gren slema sezone iz 2016. poznata je kao teniserka koja najbolje partije pruža upravo na šljaci. I za kraj, nikada ne otpisujte po mnogima najbolju u istoriji ženskog tenisa Serenu Vilijams, iako se Amerikanka nalazi na devetoj poziciji WTA liste.

KVOTE ZA POBEDNICE ROLAN GAROSA




tagovi

Dominik TimRafael NadalNovak ĐokovićRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara