Ništa od moćne Srbije, Olimpijske igre bez najvećih košarkaših zvezda?!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 23.09.2020.
14:36
Izvor: Sportske.net

Vrlo je moguće da u Tokiju nećemo gledati najbolje.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije se još nije kvalifikovala za Olimpijske igre, koje bi u Tokiju trebalo da se održe od 23. jula do osmog avgusta naredne godine.

Za to će imati priliku na kvalifikacionom turniru, koji će se u Beogradu održati od od 29. juna do četvrtog jula 2021. godine.

Turnir u srpskoj prestonici će se igrati u dve grupe, "Orlovi" su sa Dominikanskom republikom i Novim Zelandom u grupi A, dok su u grupi B Portoriko, Italija i Senegal.

Po dve najbolje ekipe idu u polufinale, a samo pobednik čitavog turnira dobija vizu za Tokio.

Ali, kako stoje stvari, izgleda da će Olimpijske igre morati da se održe bez najboljih svetskih košarkaša.

Naime, kako je komesar NBA lige Adam Silver najavio, nova sezone u najjačoj ligi sveta neće početi pre januara.

Iako se razmišlja o igranju u skraćenom formatu, utisak je do toga neće doći i da bi NBA sezona mogla da traje sve do septembra ili oktobra naredne godine.

Bonus baner

To bi značilo da ni Amerikanci ne bi mogli da povedu najbolje u Tokio, ali ni brojne druge reprezentacije, Srbija ne bi mogla da računa na sjajnog Nikolu Jokića, Bogdana Bogdanovića, Nemanju Bjelicu, Bobana Marjanovića i Marka Gudurića.

To bi bio veliki udarac za "Orlove", ali kao što smo rekli i za brojne druge reprezentacije, pa i za prvog favorita SAD, koji najverovatnije ne bi mogao da računa ni na svog selektora Grega Popoviča.

Videćemo kako će se situacija razvijati, u NBA su u toku konferencijska finala, Denver je slavio u trećoj utakmici serije sa Lejkersima i sada je 2:1 za LeBrona i drugove, na drugoj strani Majami vodi sa 2:1 protiv Bostona.

Tekuća sezona će se završiti sredinom oktobra, draft će biti održan 18. novembra, a nova sezona neće početi pre sledeće godine.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Thursday, 24.09.2020
08:26

Ako moze u fudbalu, moze i u kosarci.

avatar
Borkes
Wednesday, 23.09.2020
14:44

Kako je ovo smesno....To kao kad bi ABA liga igrala u tom terminu i klubovi ne dozvole reprezentativcima da igraju za svoje zemlje....Bruka i sramota ako tako stvarno bude!!!