Dačić primio u oproštajnu posetu ambasadora Japana

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Japana Đunićija Marujamu, koji uskoro završava svoju dužnost u Republici Srbiji.

Dačić je izrazio zahvalnost ambasadoru Marujami na ličnom doprinosu intenziviranju političkog dijaloga i saradnje između Srbije i Japana, naglašavajući da su tokom njegovog mandata realizovane veoma značajne posete visokih japanskih zvaničnika Republici Srbiji, a saradnja u ekonomskoj i drugim oblastima podignuta na još viši nivo.

U razgovoru je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni i potvrđena je spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga, razmenu poseta na svim nivoima i povezivanje privreda dveju zemalja.

Ističući zadovoljstvo postignutim rezultatima i nivoom ostvarene saradnje dve zemlje sa administracijom dosadašnjeg premijera Japana Šinzo Abea, ministar Dačić je izrazio uverenje da će Srbija i Japan nastaviti da ostvaruju podjednako kvalitetne kontakte i sa novoformiranom Vladom premijera Jošihide Suge, čemu smo iskreno posvećeni.

Šef srpske diplomatije poželeo je ambasadoru Marujami puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Ambasador Marujama je izneo da iz Srbije nosi veoma lepe uspomene i da je veoma zadovoljan zbog činjenice da je tokom njegovog mandata politički dijalog dve države unapređen, kao i da je realizovano nekoliko značajnih poslovnih projekata.

 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво