Apokaliptične scene u Rusiji: "Ovako je i serija 'Černobilj' počela"

Na ruskim društvenim mrežama korisnici su podelili snimke na kojima se vide na desetine mrtvih ptica kako padaju sa neba i leže na ulicama grada Balakova u kojem se nalazi nuklearna centrala.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.09.2020.

11:35

Apokaliptične scene u Rusiji:
Foto: depositphotos/schankz

Prve slike ovog za sada neobjašnjenog fenomena pojavile su se na ruskoj društvenoj mreži Vkontakte, na stranici "Tipično Balakovo", posvećenoj gradu koji se nalazi na oko 1.000 kilometara južno od Moskve i u čijoj blizini je velika nuklearna centrala, prenosi Raša tudej (Russia Today).

U komentarima ispod slika, meštani su naveli veliki broj teorija šta je moglo da prouzrokuje masovnu smrt ptica. Dok su neki ukazivali na prirodne fenomene, kao što su jaki vetrovi ili sudar dva jata, drugi su optuživali vatromete, zagađenje, pa čak i 5G mrežu, iako je u Rusiji još nema.

U komentaru koji je dobio najviše lajkova podseća se da hit TV serija HBO mreže "Černobilj", čija je tema nuklearni incident iz osamdesetih godina, počinje tako što sve ptice - pomru.

Veterinarski odsek Saratova saopštio je da istražuje šta je uzrok pomora ptica, dok se pojavljuju i teorije kako je možda u pitanju ptičji grip. Neki korisnici društvenih mreža, međutim, ne veruju stručnjacima iz Saratova i pozivaju da u Balakovo dodju eksperti iz Moskve kako bi utvrdili o čemu se radi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: