"Apple nema monopol, ovo je ulična tuča za tržište"

Izvršni direktor kompanije Apple, Tim Kuk, nedavno je u jednom gostovanju govorio o raznim temama, a između ostalog, dotakao se i načina poslovanja "velikih igrača".

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 23.09.2020.

12:05

Foto: Getty Images/Justin Sullivan

Kuk, tako, za Atlantic Festival rekao da velike kompanije zaslužuju povećani nadzor, i da nema ništa protiv istraga kojima se stalno preti "Jabučici", zbog toga što je uveren da tu nema nikakvog monopola, i da će isto tako misliti i nadzorni organi, prenosi tPortal.

'Verujem da kompanije zaslužuju strogi nadzor i mislim je to ne samo fer, već i veoma važno za sistem u SAD. Prema tome, nemam problema sa time da Apple stave pod mikroskop i da nas ispituju zbog načina na koji poslujemo. Moja iskrena nada je da će ljudi čuti našu stranu priču i da će shvatiti da nemamo monopol", rekao je.

Kako smatra, njegova kompanije bavi se onim proizvodima gde je konkurencija veoma velika - telefonima, pametnim satovima i tabletima. Opisao je kompetitivnost kao "uličnu tuču za udeo u tržištu".

Što se odnosa sa Donaldom Trampom tiče, mada je naglasio da su razgovori sa predsednikom privatni, ipak je rekao da je 'mnogo bolje biti uključen' i razgovarati o problemima, pogotovo ako se sa nekim ne slaže.

Čitav intervju nalazi se u video-snimku ispod (počinje od 15. minuta).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: