Nagrada "Milan Mladenović": Pobedio Dram i pesma "Daj mi sve"; "Rok scena u Srbiji postoji"

Ovogodišnji dobitnik nagrade "Milan Mladenović" je "Dram", bend iz Srbije, odlučeno je u ponedeljak uveče. "Dram" je osvojio priznanje pesmom "Daj mi sve".

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.09.2020.

21:01

Nagrada
Foto: B92/S.Æ.

"Žiri je potpuno različito birao pesme i svako je tražio nešto specifično u tih 12 pesama. Bilo je mnogo kvalitetnih pesama. To govori o širini koja je ponuđena i snazi koja je omiljena. Svi govorimo o tome da treba mlade podržati, a u mejnstrim medijima jedni te isti. Zato je važno da se podržavaju mladi koji nemaju nekoga ko će da stane iza njih, da ih ubacimo u taj džuboks i da daju novu krv", rekla je članica žirija, Mirela Priselac Remi iz grupe "Elemental".

Žiri nije znao imena bendova, niti imena žirija. I to je žiriju sjajno jer - vodili su se samo muzikom, kako je rečeno. Dvadeset sekundi bilo je dovoljno da pesma zadrži slušaoca.

"Bend koji je pobedio je pre svega uspeo za 20 sekundi da mi zadrži paznju, njihova melodija", istakao je Srđan Gojković Gile iz "Električnog orgazma".

Za B92.net pojasnio je, uz svoje višedecnijesko iskustvo jasno prepoznaje "pravu stvar".

"Posle 40 godina profesionalnog sviranja, dovoljno mi je strofa, refren - mogu da znam da li pesma postoji ili ne. Ovaj bend je apsolutno pobedio", istakao je Gile i dodao - ovo veče pokazalo je - rok scena u Srbiji postoji.

U video-prilogu poslušajte pobedničku pesmu.
Foto: B92/S.Æ.
Naposletku večeri u ponedeljak, u Bitef art kafeu, slavili su mladi pobednici - u konkurenciji izdvojila se grupa "Dram" sa pesmom "Daj mi sve". Nagradu im je uručio prošlogodišnji lauretat, bend Artan Lili.

Nagrada se sastoji i iz novčanog dela od 2.000 evra, a njen cilj je da podrži muzičare u odnosu prema umetnosti kakav je negovao Milan Mladenović, a koji podrazumeva stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.
Foto: B92/S.Æ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: