Konačno: Inter i Barsa se dogovorili, Vidal ide za pola miliona evra!

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.09.20. | 23:28

Čileanac se već sutra očekuje u Milanu

Izgleda da je gotova saga i oko transfera Artura Vidala.

Čileanac se već sutra očekuje u Milanu pošto je večeras pao dogovor njega, Intera i Barselone.

Izabrane vesti

Podsetimo, Vidala je godinu dana pre isteka ugovora precrtao Ronald Kuman i saopštio mu da može da ide. Inter se odmah aktivirao jer ga je želeo i ranije a Konte ga obožava još od zajedničkih vremena u Interu. Vrlo brzo su se dogovorili oko dvogodišnjeg ugovora vrednog 6.000.000 evra po sezoni, ali je dugo trajalo natezanje Intera i Čileanca sa Barselonom. Ljutiti Vidal nije želeo da oprosti Barseloni 12.000.000 evra iz poslednje godine ugovora. Na kraju je postignut kompromis.

Barsa je pristala da Vidalu plati deo poslednje godine ugovora, a Interu je izašla u susret tako to je pristala na obešteenje od samo 500.000 evra. Plus bonuse koji će iznositi nekoliko miliona evra u zavisnosti od učinka Vidala u Interu i broja odigranih utakmica. Po istom sistemu je Ivan Rakitić otišao u Sevilju za 1.500.000 evra, ali i desetak miliona evra kroz bonuse. Jednostavno, Barsa je morala nešto da plati i da pretrpi finansijsku štetu…

Čileanac je danas popustio i nije više insitirao na celoj godini ugovora. Došao je na trening, ali nije trenirao. Pojavio se samo da se pozdravi sa saigračima i isprazni ormarić u svlačionici.

Italijanski mediji najavljuju da će već sutra doputovati u Milano gde ga čekaju lekarski pregledi i potpis ugovora sa Interom. 


tagovi

Arturo VidalLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Inter
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara