Rusija smatra da je Lukašenko legitimno izabrani predsednik Belorusije

Rusija smatra da je Aleksandar Lukašenko legitimno izabrani predsednik Belorusije, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Prema njegovim rečima, i ljudi koji se ne slažu sa rezultatima izbora i oni koji ih ne dovode u pitanje su "građani naše bratske Belorusije".
 
"Sve ih cenimo i volimo, ali kao što je Vladimir Putin govorio od samog početka, želimo da se sve u Belorusiji odvija ne u obliku neustavnih procesa, već na legalan način", rekao je Peskov.
 
On je saopštio da se razgovor predsednika Rusije i Belorusije odvijao u četiri oka i da su lideri razgovarali o bilateralnim odnosima, trgovinskoj i ekonomskoj saradnji, kao i o energentima.
 
Navodeći da je razgovor bio konstruktivan, dug i iscrpan, Peskov je podsetio da su sastanku prethodili prilično detaljni pregovori ruske i beloruske delegacije, pošto je ruski premijer Mihail Mišustin posetio Minsk, a delegacije različitih resora takođe su dolazile iz Belorusije u Moskvu.
 
Peskov je rekao da je predsednik Belorusije u razgovoru sa Putinom potvrdio da namerava da izvrši ustavne reforme.
 
"Putin je podržao inicijativu Lukašenka za sprovođenje ustavne reforme", precizirao je Peskov.
 
Peskov je potvrdio da će Belorusija dobiti novi kredit od milijardu i po dolara, čiji će deo biti iskorišćen za servisiranje prethodno pozajmljenih sredstava. Predsednik Rusije naložio je da se za Belorusiju pripremi prva serija vakcine protiv koronavirusa, rekao je Peskov.
 
"Posebno su se zadržali na učešću Belorusije u trećoj fazi ispitivanja ruske vakcine. Putin je dao odgovarajuća uputstva za pripremu prve isporuke koje će biti namenjene za Belorusiju", istakao je portparol Kremlja.
  • ***

    15.09.2020 00:29
    Ko ne misli tako bice pozvan na topao novičok s limunom i medom
  • Fodor

    14.09.2020 22:51
    Ko ne misli tako, neka popije čaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.